10 sanjskih počitniških hiš na hrvaški obali

V njih bi želeli preživeti letošnji poletni dopust.

Tudi vam v teh toplih spomladanskih dneh misli že počasi uhajajo na vroče poletne dopustniške dni? Tako kot vsako poletje bomo Slovenci v želji po popolnem oddihu tudi letos množično romali na hrvaško obalo. In če že govorimo o popolnosti, potem bi bile počitnice v eni izmed naslednjih desetih idiličnih počitniških hiš na hrvaškem delu Jadrana zagotovo blizu popolnosti.

1. Vila Hera, Hvar

Na priljubljenem dalmatinskem otoku Hvar se je v zadnjih letih razvila ekskluzivna nastanitvena ponudba, tako da lahko petični gosti izbirajo med prekrasnimi vilami in počitniškimi hišami, ki nudijo popoln oddih. Takšna je tudi čudovita kamnita hiša Hera, ki se nahaja v odmaknjenem naselju Zaraće (več…).

2. Ribiška hiša, Brač

V zalivu Mutniku na otoku Brač se nahaja čudovita kamnita hiša imenovana Beach house – Fisherman house. Tradicionalna hiša iz 19. stoletja, v kateri so nekoč pridelovali oljčno olje, je danes preurejena v čudovito počitniško hišo za najem, v kateri vas zjutraj prebudi šum valov (več..).

3. Vila Sika, Pag

Predstavljajte si prebujanje ob šumenju valov v šarmantni kamniti hiši s teraso, ki ponuja čudovit pogled na širno morje. To lahko doživite v vili Sika, ki se nahaja v bližini ribiške vasice Miškovići na južnem delu otoka Pag. Kamnita lepotica je urejena v rustikalnem stilu s shabby chic detajli (več…).

4. Mediterano, Korčula

Ta očarljiva kamnita počitniška hiška se nahaja v zalivu Pičena na otoku Korčula. Nahaja se tik ob morju, obdana pa je z dišečo sivko (več…).

5. Svetilnik Korkyra, Vela Sestrica

Zakaj ne bi klasično počitniško hiško ali apartma ob obali zamenjali z atraktivnim svetilnikom na osamljenem otočku? Za tiste, ki želijo ubežati gneči in hrupu, je to zagotovo sanjski dopust in obnovljeni svetilnik Korkyra iz 19. stoletja ponuja prav to (več…).

6. Vila Lanterna, Vir

Svetilnik Villa Lanterna, ki ga kličejo tudi “Hiša starega kapitana”, je bil zgrajen daljnega 1881. leta na jugozahodnem delu otoka Vir. Pred leti so ga v celoti obnovili in prilagodili za turiste, tako da je kamnita zgradba v zavetju borovega gozda danes edini hrvaški svetilnik s petimi zvezdicami, ki ponuja popoln oddih za ljubitelje samote (več…).

7. Vila Olea, Krk

Sodobna počitniška hiša Olea je delo slovenske arhitektke in združuje tradicionalno z modernim, s posebnim poudarkom na zunanji ureditvi. Nahaja se v mestecu Klimno na otoku Krk in je z dveh strani obkrožena z gozdom, od obale pa je oddaljena manj kot 300 metrov (več…).

8. Vila Ivano, Istra

V osrednji Istri ne manjka prekrasno urejenih hiš, vil in apartmajev, zaradi katerih ta del hrvaškega primorja obiskuje vse več turistov. Če ima objekt zraven še bazen, je to zadetek v polno, kar se zavedajo tudi lastniki prekrasne vile Ivano (več…).

9. Vila Vicenca, Krk

V majhnem kraju Strilčići na severozahodu otoka Krka, so 200 let staro razpadajočo hišo s hlevom preuredili v prekrasno dvonadstropno vilo. Villa Vicenca je tako ena od redkih rustikalnih lepotic na drugem največjem hrvaškem otoku (več…).

10. Vila Lapidea, Istra

V mirni vasici Rušnjak blizu Motovuna se nahaja očarljiva Villa Lapidea, ki je hkrati moderna in tradicionalna, luksuzna in topla. Rustikalna lepotica se med drugim ponaša s prostranim vrtom, katerega del je tudi velik ogrevan bazen (več…).