Rustikalna oaza na severu Istre

Villa Lapidea blizu Motovuna je čudovita kombinacija sodobnega in tradicionalnega.

V mirni vasici Rušnjak blizu Motovuna se nahaja očarljiva Villa Lapidea, ki je hkrati moderna in tradicionalna, luksuzna in topla. Vila se razprostira na površini 220 kvadratnih metrov, ponaša pa se tudi z velikim vrtom, kjer je gostom na voljo še ogrevan bazen velikosti 11 x 5 metrov, poletni bivalni prostor s kaminom, jedilnica na prostem ter majhna hiška, ki služi kot odlagališče za vse vrste stvari.

Lokacija vile je izvrstna za romantične pare, družine in druženje s prijatelji, saj se nahaja v majhni vasici na severu Istre, kjer je le nekaj hiš, obdanih s hrastovim in borovim gozdom.

V pritličju je velik odprt prostor, ki vključuje dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico. V prvem nadstropju se nahajajo štiri popolnoma opremljene dvoposteljne sobe s kopalnico. Hiša je urejena v rustikalnem slogu, ki oddaja toplino in gostoljubnost.

Naravne teksture in zemeljski toni poskrbijo za občutek harmonije in sprostitve, tako da imajo gosti, ki preživljajo počitnice v vili občutek, kot da se nahajajo sredi narave.

Vila je zgrajena po sodobni standardni metodi – z opeko, nato pa so namesto fasade položili kamnito oblogo, ki daje vtis, kot da je hiša zgrajena iz kamna.

Foto: Level 52