Košček raja na otoku Braču

Čudovita kamnita počitniška hiša, v kateri vas zjutraj prebudi šum valov.

V zalivu Mutnik na otoku Braču se nahaja čudovita kamnita hiša imenovana Beach house – Fisherman house. Tradicionalna hiša iz 19. stoletja, v kateri so nekoč pridelovali oljčno olje, je danes preurejena v prikupno počitniško hišo za najem, v kateri vas zjutraj prebudi šum valov.

Idilična hiša se nahaja na obali mirnega mesteca Mirca poleg Supetarja in sprejme pet gostov. Ti imajo na voljo sodobno kuhinjo, jedilnico s kaminom, dnevni prostor, dve spalnici, dve kopalnici, na voljo pa je tudi brezplačen brezžični internet. Svetla notranjost prepleta tradicionalno in moderno. Obnovljenim starinskim kosom pohištva in opreme so tako dodani povsem novi elementi. Velika prednost hiše so debeli kamniti zidovi, ki sredi poletja zagotavljajo prijetne temperature v notranjosti tudi brez klimatske naprave.

Na tem majhnem koščku raja na slikovitem dalmatinskem otoku je vse podrejeno sprostitvi v senci borovcev in oljk ter uživanju ob mediteranskih vonjavah sivke in rožmarina. Velika terasa, ki  vodi na prodnato plažo, je opremljena z vgrajenim žarom, jedilno mizo za večerje pod zvezdami in sedežno garnituro za uživanje ob kozarcu vina.

V zalivu Mutnik lahko uživate v opazovanju osupljivih sončnih zahodov, kopanju v čistem morju in poležavanju na idilični plaži brez običajne poletne gneče. Hiša je primerna tako za družine z otroki, kot za tiste, ki hrepenijo po sprostitvi v objemu idilične narave, hkrati pa želijo imeti na dosegu roke vse kar potrebujejo. Trajektno pristanišče Supetar s trgovinami in restavracijami ter povezavami do Splita je namreč oddaljeno vsega dva kilometra.

Foto: booking