Vila slovenske družine na Krku s popolno teraso

Počitniška hiša s slovenskim podpisom za popoln poletni oddih.

Arhitektka Nuša Završnik Šilec si je zadala nalogo zasnovati hišo, v kateri se bodo prepletali tradicionalni in sodobni elementi, s posebnim poudarkom na zunanji ureditvi. Tako je nastala Villa Olea na otoku Krku, ki zlasti s svojo zunanjo podobo osvoji na prvi pogled.

Sodobna počitniška hiša tričlanske slovenske družine se nahaja v mestecu Klimno na drugem največjem hrvaškem otoku. Vila je z dveh strani obkrožena z gozdom, od obale pa je oddaljena manj kot 300 metrov. Velika je 180 kvadratov, sestavljata jo dve etaži, njena največja posebnost pa je čudovita terasa z bazenom, letno kuhinjo in dnevno sobo na prostem. Osnovni element zunanje ureditve vile, ki jo lahko tudi najamete, je les (sibirski macesen), ki se lepo ujema z naravnim okoljem.

V pritličju najdemo spalnici s kopalnicama in manjšo teraso na kateri lahko v miru preberete knjigo ali preprosto uživate ob jutranji kavici. Tukaj je tudi osrednji bivalni prostor s prostorno kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, ki je s steklenimi vrati povezan s teraso in ponuja čudovit pogled na morje. Del terase je že omenjena letna kuhinja, ki je zagotovo eden najlepših elementov hiše. V zgornjem nadstropju je stanovalcem na voljo še ena spalnica s pripadajočo kopalnico.

Notranjost je zasnovana kot sodobna svetla lupina z velikimi okni. Visoki stropi dodatno poudarijo odprtost, zračnost in prostornost. Prevladujejo materiali in elementi v naravnih tonih. Pri pohištvu sta v ospredju hrastov les in naravne tkanine, vsaka soba pa ima po zaslugi različnega dizajna razsvetljave povsem svoj karakter.

Foto: Level 52