Vila v Istri, ki jemlje dih

Sanjska počitniška hiša s stilom, ki ga redko srečamo.

V osrednji Istri ne manjka prekrasno urejenih hiš, vil in apartmajev, zaradi katerih ta del hrvaškega primorja obiskuje vse več turistov. Ker morje v notranjosti polotoka ni ravno tik za vogalom, imajo objekti z bazenom še toliko večjo prednost. Tega se zavedajo tudi lastniki prekrasne vile Ivano v bližini mesteca Svetvinčenat, zato so na dvorišču postavili deset metrov dolg bazen z nadkrito teraso.

Čudovita vila je urejena v provansalskem stilu. V notranjosti prevladujejo značilni mediteranski odtenki z izstopajočo belo barvo, ki se lepo dopolnjuje s kombinacijo lesa in opeke. K lepemu interjerju prispevajo tudi subtilne dekoracije in očarljivimi leseni tramovi.

V pritličju se nahaja osrednji bivalni prostor z obilo naravne svetlobe, spalnica, jedilnica, kopalnica in kuhinja v sinje modri barvi z veliko delovno površino. Nad kuhinjskim otokom je viseči element s palicami za odlaganje posode, ki še dodatno prihrani prostor v omaricah.

V nadstropju je še ena spalnica s kopalnico, nekaj posebnega pa je tudi dodatno ležišče na galeriji. Iz spalnice lahko stopite na teraso s katere se odpira pogled na dvorišče. Poleg velikega travnika je na njem urejeno otroško igrišče z gugalnicami, toboganom in majhno hišico. Tukaj je tudi kamin z majhno poletno kuhinjo.

Fasada vile je iz svetlega kamna s tradicionalnimi istrskimi modrimi polkni, ki dajejo pridih tradicionalnega. Skratka, sanjska počitniška hiša s stilom, ki ga redko srečamo.

Foto: myistria.com