Najbolj atraktivna poletna namestitev na Hrvaškem

Uživajte na lastnem otočku v idiličnem dalmatinskem svetilniku.

Zakaj ne bi to poletje klasično počitniško hiško ali apartma ob obali zamenjali z atraktivnim svetilnikom na osamljenem otočku? Za tiste, ki želijo ubežati gneči in hrupu, je to zagotovo sanjski dopust in hrvaška obala ponuja kar nekaj tovrstnih različic. Tako so na znani spletni platformi Airbnb pred časom v svojo ponudbo za najem nepremičnin uvrstili tudi hrvaški svetilnik Korkyra. Zgrajen je bil v 19. stoletju, nahaja pa se na južnem delu pelješkega kanala na otoku Vela Sestrica, v neposredni bližini Korčule. Svetilnik je preurejen v pravo oazo miru, ki nudi brezskrbno uživanje v soncu in morju.

Rustikalna zunanja podoba svetilnika je vredna občudovanja, notranjost pa je kombinacija sodobnega in rustikalnega sloga. Korkyra premore vse kar (ne) potrebujete na dopustu. Sprejme lahko osem gostov, ima štiri spalnice s televizorjem, dva WC-ja, tri tuše, jedilnico z jacuzzijem, brezplačni wi-fi, zunanji bazen, zasebno plažo in celo butlerja, če si ga seveda zaželite.

Seveda pa takšno luksuzno uživanje v samoti brez nadležnih sosedov ni ravno poceni. Za rajsko nočitev je namreč potrebno odšteti 463 evrov na osebo.