To so pričeske, ki uničujejo vaše lase

Vas zanima, kaj delate narobe?

Vse te pričeske so videti super, vendar strokovnjaki svetujejo, da se jim čim bolj izogibamo, saj lasem z njimi naredimo resno škodo.

Visok rep.
Poškodba: redčenje las

Vse rade nosimo visok konjski rep, saj je to najlažji način, da umaknete lase z obraza ali pa skrijete neoprane lase. Da se izognete uničenju las, uporabljajte elastične gumice, saj bodo v nasprotnem primeru sčasoma lasje začeli slabeti in izpadati.

Ozko pleteni lasje.
Poškodbe: redčenje in slabljenje las

Ne rabite se jim popolnoma odreči, le malo omejite čas, ko nosite različne oblike kitk. Če so lasje preozko zategnjeni, se trgajo pri koreninah. K sreči lahko takšne frizure nadomestite s skoraj isto frizuro, le manj jih zategnite.

Mokri speti lasje.
Poškodbe: izpadanje, redčenje in trganje las

Mokri lasje so bolj občutljivi kot suhi in še hitreje izpadejo. Zato jih nikar ne spenjajte, dokler so mokri. Če ne verjamete, preverite sami. Naslednjič, ko boste nosili spete mokre lase, poglejte koliko las bo ostalo na vaši elastiki.

Razkuštrana figa.
Poškodbe: trenje las in puljenje korenin

Spanje s figo na glavi ima veliko posledic za zdravje vaših las. Da se izognete puljenju las s koreninami vred, nehajte nositi figo, kadar spite. Če se temu ne morete odpovedati pa vsaj uporabljajte posteljnino iz svile ali satena.