Na HR.Weekend prihajata Nikolaos Dimitriadis, svetovno znani nevroznanstvenik in Munawar Ahmed, predavateljica s Stanforda

S posluhom za potrebe trga zadnjih let so organizatorji Weekend Media Festivala združili moči z agencijo Degordian in ustvarili HR.Weekend.

Sredi boja za talente in kakovostne kadre morajo delodajalci danes najti način, kako se prilagoditi trgu ter najti in zadržati najboljše ljudi. To je več kot dovolj razlogov, da so se organizatorji lotili projekta, ki bo specializiran in se bo ukvarjal s problemi novega časa. Tako je nastal HR.Weekend – festival, namenjen vsem kadrovikom, delodajalcem in predstavnikom podjetij ter vsem, ki jih zanima ustvarjanje sodobnih kadrovskih praks.

“Weekend je res odličen festival, ki že leta na enem mestu združuje strokovnjake z vseh področij. Želeli smo integrirati HR.Weekend, ne pa ga izolirati. HR se bo torej prepletal z vsemi ostalimi poslovnimi panogami in področji, predavanjem in panelom pa bodo lahko prisluhnili vsi obiskovalci, ne glede na to, iz katere panoge prihajajo,” pravi Daniel Ackermann, direktor agencije Degordian.

HR.Weekend bo med 21. do 24. septembra obravnaval teme od stanja na trgu, ki je podvržen številnim spremembam – Big Quit, Burts of Tech Bubble, Market Shifting, do vprašanja, ali so te spremembe pozitivne in kako jih lahko umestimo v naš posel ali pobeg od njih. V programu bodo razpravljali tudi o duševnem zdravju, vključevanju tujih delavcev, transformaciji in širitvi kadrovske službe, upravljanju talentov, generacijskih razlikah in številnih drugih temah.

Na HR.Weekend prihaja svetovno znani nevroznanstvenik in strokovnjak za nevromarketing Nikolaos Dimitriadis, ki je sodeloval s skoraj vsemi vodilnimi svetovnimi podjetji in za potrebe nevromarketinga preučil 5500 možganov iz različnih držav. dr. Dimitriadis že več kot petnajst let uporablja nevroznanost v poslovnem in izobraževalnem sektorju.

Munawar Ahmed, predavateljica z področji vodenja, etike in poklicne prakse na School of Visual Arts in gostujoča predavateljica na elitni Univerzi Stanford, uči izkušene ekipe, kako delovati učinkovito, a tudi človeško. Prepoznavnost je dosegla z izgradnjo zelo uspešnih in, kar je še pomembneje, zadovoljnih ekip iz sveta bančništva, zavarovalništva, zdravstva, telekomunikacij, založništva in maloprodaje, ki so osvajale nagrade na svetovni ravni. Munawar se bo na prvem HR.Weekendu posvetila eni izmed perečih tem današnjega poslovnega sveta – kako in zakaj morajo podjetja spremeniti svoje poslovanje, če želijo pritegniti zaposlene Z generacije, in kako to vpliva na vse ostale generacije.

“HR.Weekend je nova blagovna znamka Weekend. Nastala je po tem, ko smo na lanskoletnem festivalu ugotovili, da ni dovolj le en panel ali predavanje na temo človeškega potenciala, ampak je prostor, da se temu posveti dva dni. Kadrovski trendi se spreminjajo tako rekoč vsakodnevno in po pogovoru s številnimi akterji te scene smo ugotovili, da na trgu obstaja prostor in potreba, ne le po kadrovskem festivalu, ampak stičišču kadrovske in vseh drugih panog, ki že tradicionalno pridejo na Weekend,” je povedal Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala in agencije Pepermint.

Cilj festivala je pretresti trenutno stanje na trgu in preizprašati ustaljene prakse ter prisluhniti izkušnjam številnih strokovnjakov, panelistov in predavateljev iz sveta in regije. Pozitivni odzivi skupnosti na napoved tega festivala so po besedah ​​organizatorjev agencije Pepermint in Degordian presegli pričakovanja.

Mnoga podjetja so že rezervirala mesta za svoje strokovnjake s področja kadrovanja, kar potrjuje, da je koncept dobro sprejet in nestrpno pričakovan. HR.Weekend bo postal osrednje mesto za razvoj idej, sledenje trendom, druženje in mreženje tako zaposlenih kot delodajalcev, vse pod okriljem Weekend Media Festivala, največjega regionalnega medijskega in poslovnega festivala.

Vstopnice za HR.Weekend so trenutno na voljo po early bird cenah na spletni strani hr.weekend.hr. Vsem novostim pa lahko sledite na uradnih FB, IG in LinkedIn kanalih.