GLAMI.si izboljšuje izkušnjo spletnega nakupovanja in mesečno beleži preko milijon obiskovalcev

GLAMI je edinstven spletni brskalnik za vse modne stvari, ki se opira na umetno inteligenco. V Sloveniji je v kratkem času uspel preseči vsa pričakovanja in za svoje partnerje ustv

GLAMI, edinstven spletni brskalnik za modo, ki se opira na umetno inteligenco, je bil kot GLAMI.si tržišču predstavljen leta 2019. Od takrat je njegov glavni cilj postati prvi korak za vsakega slovenskega potrošnika, ki se odloči za modno nakupovanje.  GLAMI.si postaja največji modni katalog, ki na enem mestu združuje na tisoče blagovnih znamk in e-trgovin ter tako pomaga e-prodajalnam doseči nove kupce. Na GLAMI.si najdete več kot 435.000 izdelkov in 4.800 blagovnih znamk z več kot 60 trgovin, kot so About You, Factcool in Gomez.

Modna industrija je ob razglasitvi epidemije novega koronavirusa doživela enega najtežjih udarcev. Številna podjetja, ki so v lanskem letu načrtovala rast prodaje, so se nenadoma znašla brez kupcev, kar je močno zamajalo njihovo finančno stabilnost. Toda pandemija je hkrati prinesla tudi izjemen preboj modne industrije na spletu, pri čemer Slovenija ni bila izjema.

Covid-19 je popešil prodor spletnih trgovin in naša platforma pri razvoju ni zaostajala. Odigrali smo pomembno vlogo pri krepitvi različnih spletnih marketinških kanalov za e-prodajalne, tako da smo k njim pripeljali nove kupce. Naša zaveza za leto 2021 je še naprej enaka – zbirati vso modo na enem mestu. Na ta način kupcem pomagamo poiskati najboljšo ponudbo, hkrati pa e-trgovinam pomagamo pri iskanju najboljših nakupovalcev,’’ je povedal Lukas Brychca, ki je odgovoren za slovensko tržišče.

V Sloveniji je GLAMI v letu 2020 za svoje partnerje ustvaril naročila v vrednosti več kot 3 milijone evrov. Lanskega novembra so z milijon mesečnih obiskovalcev, dosegli pomemben mejnik, do konca leta 2020 pa je bila rast naročil v primerjavi s preteklim letom kar 400-odstotna! GLAMI želi v letošnjem letu doseči 35-odstotno rast prometa in 33-odstotno rast naročil.

V Sloveniji smo presegli naša pričakovanja. Rast e-trgovine, vključno z modo, naj bi se v prihodnjih letih v državi hitro povečevala in počasi bi po prodaji morali dohiteti  zahodnoevropske države,”je še dejal Lukas Brychca.

Na svetovni ravni GLAMI sodeluje z več kot 3.500 e-trgovci, ki strankam v 17 državah ponujajo več kot 11 milijonov modnih izdelkov in 25 tisoč različnih blagovnih znamk z vsega sveta.

Platforma se vedno bolj zanaša na umetno inteligenco, z notranjo skupino strokovnjakov s področja umetne inteligence in strojnega učenja. GLAMI uporablja sodobne tehnologije za samodejno kategorizacijo, označevanje, iskanje vizualnih podobnosti ali prepoznavanje izdelkov. Platforma je na voljo tudi prek mobilne aplikacije, ki je združljiva z napravami IOS in Android.

GLAMI je bil predstavljen oktobra 2013 na Češkem in je od tam razširil svojo prisotnost na Nemčijo, Francijo, Rusijo, Slovaško, Romunijo, Madžarsko, Grčijo, Turčijo, Bolgarijo, Hrvaško, Slovenijo, Brazilijo, Španijo, zdaj pa je na voljo tudi v Latviji, Litvi in Estoniji. Na seznam nameravajo kmalu dodati še več držav.