3 preproste frizure, ki si jih lahko naredite sami doma

Delo od doma je nova realnost za marsikoga v trenutni situaciji.

Delo od doma je nova realnost za marsikoga v trenutni situaciji. Tudi pevka Gaja Prestor ni izjema, saj večino svojih dnevnih obveznosti opravi preko računalnika ali pametnega telefona. Ker je tudi med karanteno rada urejena, je s pomočjo nasvetov lepotne strokovnjakinje dm Studia poustvarila tri pričeske, s katerimi lahko zasijete pred domačim ogledalom ali na virtualnem sestanku.

 

Postopke oblikovanja las doma z nasveti strokovnjakinje dm Studia si lahko ogledate TUKAJ.

Ker sprememba pričeske blagodejno vpliva na naše počutje in povečanje samozavesti, lepotna strokovnjakinja dm Studia Nika priporoča, da si občasno vzamemo nekaj trenutkov zase, še posebej v trenutni situaciji, zaradi katere večino časa preživimo doma. Dnevno rutino popestrite z lepotnim ritualom spenjanja las, ki je lahko izredno zabaven, če poznate trike, s katerimi lahko tudi doma v nekaj minutah ustvarite čope, kite in fige ter tako poskrbite za urejen izgled. Tri je preizkusila tudi Gaja Prestor, ki je prepoznavna po svojih temnih kodrih. “Čeprav doma prisegam na bolj sproščen stil, sem se ob preizkušanju novih pričesk izredno zabavala. Navsezadnje si moramo v trenutni situaciji sami poiskati načine, kako pregnati dolgčas.” (smeh) Urejena frizura je na dosegu vaših prstov, zanjo pa boste potrebovali le nekaj minut in osnovne pripomočke: krtačo za lase, glavnik, 2 gumici za lase, lasnice in utrjevalec las. Ste za ekspresno hitro pričesko za sestanek na daljavo, zvezdniško pričesko, na katero prisega Kylie Jenner ali bolj zahtevno pletenje ribje kosti? S spodnjimi nasveti boste vse tri preizkusili v manj pol ure.

  1. Frizura v manj kot 1 minuti

Lase razčešete s krtačo in jih z gumico spnete v čop v liniji nad ušesi. Iz čopa s prsti zajamete tanek pramen las, ga ovijete okoli elastike, da jo skrijete in pritrdite z lasnico. Za dodaten lesk in moč las uporabitehranilno olje Olaplex.

  1. Frizura v manj kot 3 minutah

Z glavnikom naredite prečo po celotni sredini lasišča. Na vsaki strani z glavnikom zajamete sprednji pramen las, ju združite, ovijete okoli prsta in na vrhu pripnete z lasnico. Preostanek las s pomočjo krtače razčešete in razdelite na 2 dela. Lase na vsaki strani z gumico spnete v visok čop. Sprednji dve prečki, razdeljeni v trikotnik, pustite spuščeni, po želji jih lahko skodrate z likalnikom ali figarom. Za dodaten lesk uporabite izdelke iz linije Moroccanoil.

  1. Frizura v manj kot 10 minutah

Lase s krtačo razčešete nazaj in na sprednjem delu uporabite lak za utrjevanje. S prsti jih razdelite na dva večja pramena, ki ju spletete v ribjo kost – priporočamo, da začnete pri vratu. V vsaki roki držite en pramen. Iz ene roke spodaj vzamete manjši pramen, ga povlečete preko las in priključite spodaj pramenu v drugi roki. Postopek ponovite z drugo roko v nasprotni smeri, s tem, da ne vzamete istega manjšega pramena, ki ste ga ravnokar priključili. Poskusite jemati čimbolj enakomerno tanke pramene. Postopek ponavljate, dokler ne pridete do konic. Kito fiksirate z gumico. Kito krožno zavijete v figo in vpnete z lasnicami, po želji speto figo nežno povlecite narazen in s tem pridobite urejeno “messy bun”. Za daljšo obstojnost nove pričeske uporabite lak za lase L’Oréal Professionnel.

Uživajte v preizkušanju novih frizur, svoje mojstrovine pa lahko, tako kot Gaja Prestor, delite na svojih družbenih omrežjih. V objavi ne pozabite označiti @dmstudio.slo.