Reportaža: obiskali smo rajski otok na Jadranu, ki nudi edinstveno počitniško doživetje (2. del)

Pred dnevi je ekipa Etikete Magazin obiskala prekrasen in neokrnjen otok Obonjan, ki se nahaja na hrvaškem Jadranu, nedaleč od Šibenika. Namestili so nas v čudovitem Obonjan Island Resortu, ki slovi po svoji vrhunski ponudbi za poslovne skupine in posameznike.

O tem, kako je potekala pot do otoka in kako smo na njem preživeli večji del prvega dneva, si preberite tukaj, v tem delu pa vas bomo popeljali na čudovito večerjo, ki so jo pripravili samo za nas, ter v fantastičen drugi dan izleta, s katerim se je sklenil naš obisk Obonjana.

Ko je otoku začelo zahajati sonce, smo se odpravili do plaže, na kateri so nas presenetili s čudovito večerjo in izbranim ambientom. Za nas so pripravili svečke, prikupno razsvetljavo, piko na i pa sta večerji dodala še čudovit razgled na sončni zahod, poln toplih in razgibanih barv ter zvok valov, ki so pljuskali ob obalo. Tudi tokrat so za nas pripravili edinstveno kulinarično izkušnjo z gurmanskimi obroki, ki so vključevali različne vrste rib, mesa in drugih jedi, z najboljšimi sestavinami s tamkajšnje regije. Potrudili so se tudi s pripravo osvežilnih in barvitih koktejlov, s katerimi smo nazdravili na odlično preživet dan.

Naslednje jutro smo se prebudili že zelo zgodaj in pozdravili sončni vzhod z jutranjo jogo, ki je prav tako ena izmed storitev, ki jo ponujajo v Obonjan Island Resortu. Med opazovanjem valov in poslušanjem petja škržatov, smo se poglobili vase in z meditacijo dosegli stanje notranjega miru. Tečaji joge so sicer na voljo na več dih jemajočih lokacijah po otoku, tako ob sočnem vzhodu kot ob sončnem zahodu.

Poleg joge v Obonjan Island Resortu ponujajo ure vodne aerobike, ki zagotavljajo zabaven in prijeten način vadbe, ki bo izboljšala vašo telesno pripravljenost in zdravje, hkrati pa se boste ob njej tudi zabavali. Vodna aerobika je kot nalašč za vse starosti in ravni telesne pripravljenosti. Pozabili niso tudi na ljubitelje fitnesa, ki se lahko pridružijo dnevnim vadbam na prostem, ki jih vodijo visoko usposobljeni trenerji. Prav tako je na otoku na voljo fitnes na prostem, na katerem lahko trenirate v vašem lastnem ritmu, kadar vam to ustreza.

Po napornih vadbah se nič ne prileže bolje kot masaža. Tudi za to so poskrbeli v Obonjan Island Resortu, saj nudijo pestro ponudbo različnih masaž, ki so zasnovane na način, da lajšajo stres in napetost. Pri njih uporabljajo najkakovostnejša aromatična hrvaška olja in zelišča, ki zagotavljajo globinsko nego in pomiritev vaše kože.

Po jutranji vadbi smo se odpravili na odličen zajtrk, ki je v ceno nočitve vključen za vse goste. Navdušeni smo bili na raznoliko izbiro okusne hrane in pijače ter tudi nad razgledom na čudovit bazen in prostrano morje. Po zajtrku smo se odpravili še na krajšo turo, na kateri smo spoznavali in raziskovali otok. Še posebej se nam je zdelo zanimivo to, da je možno celoten otok prehoditi v zgolj 45 minutah, pot okoli otoka je namreč dolga zgolj 3 kilometre in pol.

Po aktivno preživetem dopoldnevu smo se odločili še za zadnji skok v morje in lovljenje sončnih žarkov, nato pa smo se polni vtisov in doživetij z ladjico odpravili nazaj proti Šibeniku, od tam pa proti Ljubljani. Med vožnjo nazaj smo se pogovarjali o naših opažanjih o otoku in trenutkih, ki smo jih tam preživeli, a nekaj nam je bilo skupno – vsi se bomo na Obonjan še vsekakor vrnili!

Na otoku Obonjan pa pričakujejo tudi vas, saj je tamkajšnji dopust odlična izbira tako za zaljubljene pare, ki iščejo romantičen oddih, digitalne nomade, ki iščejo miren umik, ljubitelje pustolovščin, ki želijo raziskovati naravo, družine z otroki ter tudi za tiste posameznike, ki si želijo ponovno vzpostaviti stik z naravo.