Maja Keuc v Štanjelu predstavila novo ploščo

Ekskluzivno glasbeno – vinsko doživetje na domačiji Vina Kobal.

Minulo soboto smo v Štanjelu doživeli enkraten večer Pod zvezdami. Kraške dobrote so znova povezale obiskovalce, vrhunec večera pa je bil čarobni koncert Maje Keuc. Na idilični domačiji Vina Kobal, kjer letos potekajo trije izjemni koncerti z ekskluzivno izkušnjo in intimnim vzdušjem, smo bili priča posebnemu glasbenemu dogodku. Pred tednom dni je domačija gostila razprodani koncert Klape Šufit, tokrat pa so ljubitelji vina in dobre glasbe lahko uživali v vseh pesmih z Majinega novega albuma “Sončnice”. Njen nastop je bil svež, drugačen, še bolj zanimiv in unikaten. Med publiko smo opazili tudi znane obraze, kot so igralec Uroš Smolej, vsestranska Danica Lovenjak in pevec Matjaž Kumelj, ki so uživali v vsakem trenutku čarobnega večera.

»Kaj bi bil najboljši približek idealnemu dogodku?Ko se pod zvezdnatim poletnim nebom sreča dobra družba v objemu odlične glasbe, vrhunskih vin in okusne hrane. Maja je s svojim koncertom »odškrtnila« vrata in nas povabila v njen svet, predstavila svoj novi album, zapolnila tišino kraškega dvorišča ter segla do srca. Kljub večeru je sijalo sonce, ki te je pobožalo tudi ob slehernem požirku Kobalovih vin.« je povedal vrhusnki igralec Uroš Smolej.

Čudovit glasbeni večer in Majino priznanje

Majo Keuc poznamo že vrsto let iz številnih glasbenih odrov, tako doma kot v tujini. Tokrat pa je na domačiji Vina Kobal ustvarila nepozaben, intimni koncert. Predstavila je vse pesmi z njenega zadnjega albuma “Sončnice” v magičnem ambientu, ki ga ponuja domačija. Dovršena odrska postavitev in vrhunska lučna tehnika sta pripomogli k čarobnemu vzdušju. Gledalci so uživali v odlični glasbi ob kozarcu vrhunske penine Kobal.

Med pesmimi pa je lahko publika izvedela veliko tudi o Maji sami. Med nastopom je celo priznala, da je »fant na bobnih« Tilen Zakrajšek, njen partner. Oba sta skozi izzive v odnosu našla navdih za pesem “Sama sva kriva”, ki je s svojo pristnostjo globoko ganila publiko.

Ta koncert je bil še drugačen, poseben, saj sta Majo podprla tudi njen oče in mama, ki je bilo tudi koncert eden izmed daril za njunih 60 let.

Odličnih koncertov in dobrega vina še ni konec

Pretekli dve soboti sta bili razprodani z nastopoma Klape Šufit in Maje Keuc. Ostaja pa nam še ena čarobna sobota, 22. junija, ko bodo na odru domačije Vina Kobal zablesteli člani priljubljene skupine TABU. Še vedno imate priložnost postati del tega edinstvenega dogodka, ki združuje intimen koncert, neomejeno strežbo vrhunskih vin in penin, kraške prigrizke ter edinstveno priložnost za druženje z izvajalci.

»Že od samega začetka smo si prizadevali ustvariti nekaj drugačnega, nekaj, kar bo obiskovalcem ponudilo celovito doživetje. Naš cilj je bil zasnovati koncept dogodka, ki združuje intimen koncert, neomejeno strežbo vrhunskih vin in penin, kraške prigrizke ter priložnost za druženje obiskovalcev z izvajalci. Takega koncepta dogodkov v Sloveniji še ni bilo.« pravi organizator, Lenart Kobal.

Trenutki za najboljše prijatelje

Družina Kobal že od leta 1983 proizvaja vrhunska vina in penino, trenutno pa velja za eno najbolj prepoznavnih kraških vinotek. Pohvalijo se lahko z vrsto sodobnih penečih in mirnih vin iz lokalnih sort refošk, malvazije, sivega pinota, chardonnay-a in vitovske grganje. Vse pa nastaja na rodnih tleh v Štanjelu na Krasu, kjer je večstoletna dediščina vinogradništva in vinarstva zapisana v vsakem koščku zemlje.

Zahvaljujoč predanosti in zaupanju družine Kobal, jim je skozi desetletja uspelo postati ena izmed vodilnih kleti na kraškem vinorodnem okolišu, kjer je s trto zasajenih nekaj čez 600 ha vinogradov. Recept za uspeh je ljubezen do narave in družinske tradicije.

Za več informacij o dogodkih Pod zvezdami obiščite https://podzvezdami.si .