8 sanjskih slovenskih hiš z bazenom

Poletna osvežitev na domačem vrtu.

Sanjsko poletje si vsak predstavlja po svoje, nekateri s knjigo in koktajlom v roki, drugi s pogledom na turkizno morje, ki valovi pred njihovimi očmi. Ta občutek pa si lahko pričaramo tudi na domačem dvorišču, če imamo seveda to srečo, da živimo v hiši z bazenom. Slednji v poletnih mesecih zagotovo postane najbolj priljubljena točka v okolici hiše. Zato vam tokrat predstavljamo nekaj slovenskih hiš s čudovitim bazenom na vrtu doma.

1. Moderna lepotica v okolici Ljubljane

Sodobno zasnovana enodružinska hiša v okolici Ljubljane je zgrajena iz naravnih materialov, predvsem iz lesa, za piko na i pa se pred njo bohoti lep plavalni bazen.

2. Skandinavska hiša na Visokem

Leseno hišo prevevajo značilnosti skandinavske odprtosti in povezanosti z naravo. Hiša ima zunanji bazen, ki je umeščen na najnižjo teraso.

3. Luksuzna vila na Dolenjskem

Razkošna enodružinska vila z bazenom v okolici Trebnjega je obdana s čudovito zelenico in bazenom za osvežitev v poletnih mesecih.

4. Steklena hiša pri Ptuju

Edinstvena hiša iz lesa in stekla na idiličnem podeželju v Slovenskih goricah, daleč stran od mestnega vrveža, med drugim premore tudi teraso z naravnim plavalnim bazenom.

5. Spektakularna vila v Celju

Pritlična vila z velikimi zastekljenimi površinami, ki podnevi nudijo pogled v naravo, osvetljen prelivni bazen pa v poletni vročini kar kliče po skoku v modrino vode.

6. Sodobna hiša v Portorožu

To sodobno enodružinsko hišo z velikimi steklenimi površinami, krasi tudi prostorna terasa z bazenom, ki kljub bližini morja zagotovo ni odveč.

7. Hiša Omega v Lendavi

Sodobna enodružinska hiša v Prekmurju je odlična kombinacija funkcionalnosti, estetike in udobja, za katerega poskrbi tudi zunanji bazen.

8. Hiša na Primorskem

Elegantna primorska rezidenca s prelepim razgledom na soline ima tikovo teraso z bazenom. Pod njim je morje in pogled, ki daje občutek, kot da bi njegovo modrino opazovali s palube.

Foto: 1-Marles, 2-Miran Kambič, 3-Žiga Lovšin, 4-Kager, 5-CBD, 6-Lumar, 7-Marles, 8-bcr.si