Steklena hiša z naravnim bazenom pri Ptuju

Lepotica, ki nudi bivanjske užitke ob nenehnem stiku z naravo.

Ta lepotica stoji v Slovenskih goricah, nedaleč od Ptuja, in nudi prekrasne poglede na gričevnat svet okoli nje. Na njenem mestu je nekoč stala kmečka hiša, ki so jo prenovili v edinstveno hišo iz lesa in stekla ter tako ohranili njen prvotni šarm.

Hiša Vita Nova je kot ustvarjena za mirno življenje na idiličnem podeželju, daleč stran od mestnega vrveža. Samo predstavljajte si nešteta sončna jutra in dneve, ko se skozi velike steklene površine odpre prekrasen pogled na meglice nad Dravskim poljem.

Prozorne steklene površine na čelih hiše so v višini mansardnega dela senčene z letvami iz smrekovega lesa. Za še večje udobje in zaščito pred sončnimi žarki so vgrajene še zunanje žaluzije, ki omogočajo delno zatemnitev prostorov in uravnavanje količine svetlobe.

Pritličje ponuja vse potrebno udobje – odprt dnevni prostor, kjer se med seboj prelivajo kuhinja, jedilnica in dnevna soba ter nekoliko odmaknjeno spalnico z garderobo in kopalnico. Osrčje dnevnega prostora predstavlja lepa lončena peč.

Mansarda je opremljena z dvema večjima sobama za goste, vezni člen v mansardi pa je odprta galerija s pasom steklene strehe, ki dnevno sobo odpira do strešine ter tako poskrbi za obilo naravne svetlobe in toplote.

Pravi biser hiše pa je terasa z naravnim plavalnim bazenom. Za senco ob brezskrbnem poležavanju na terasi poskrbi lesena pergola. Terasne podnice iz smrekovega lesa pa omogočajo, da lahko stanovalci bosi uživajo na terasi in se nemoteno sprehajajo iz zunanjosti v notranjost hiše ter obratno. Dom, ki omogoča bivanjske užitke ob nenehnem stiku z naravo.

Foto: Kager Hiša