Razkošna lebdeča vila na Dolenjskem

Skoraj preveč sanjska, da bi bila resnična.

Ko pogledate razkošno enodružinsko vilo z bazenom v okolici Trebnjega, ki jo je zasnoval arhitekturni biro SoNo, se zdi skoraj preveč sanjska, da bi bila resnična. Še posebej za slovenske razmere. Pa vendar to niso sanje. Prostorna hiša, obdana s čudovito okoliško naravo, je na zunaj ravnih ter strogih linij in deluje, kot bi nadstropje lebdelo v zraku.

Pritličje, kjer se prepletajo kuhinja, jedilnica in dnevna soba je z dveh strani odeto v panoramska okna, skozi katera se ponuja veličasten razgled na zeleno okolico. Notranjost prostorne hiše za štiričlansko družino je v nasprotju z zunanjostjo mehkih linij. Odprt bivalni prostor v spodnji etaži je odet v les in nekoliko spominja na ladijsko kabino. Vsa notranja oprema je izdelana po meri, izstopajo pa dizajnerski barski stoli v zajtrkovalnici.

Nadstropje je namenjeno spalnemu delu in je še večje, a tudi bolj zaprto od pritličja. Iz glavne spalnice se skozi okno bohoti pogled na zeleno dolino in oddaljene griče. Ob glavni spalnici sta še dve otroški sobi in tri kopalnice.

Prostorna vila je obdana z zelenico in bazenom za osvežitev v poletnih mesecih. Nadstropje, ki sega čez pritličje pa tvori nekakšen napušč, pod katerim sta terasi za brezskrbno uživanje na prostem.

Foto: Žiga Lovšin