8 opazk, ki jih samska dekleta nočejo slišati

Takšni komentarji gredo samskim dekletom še prav posebej na živce.

Biti solo je lahko zelo kul: počneš, kar te je volja, ni se ti potrebno nenehno prilagajati, žuraš po mili volji in uživaš v brezmejni svobodi. Ima pa samski stan tudi svoje temne plati. Poleg občutka osamljenosti, samskim dekletom parajo živce tudi vedno ista (neumna) vprašanja v stilu »Kdaj se boš pa ti končno poročila?«. Ampak to še zdaleč ni edina opazka, ki gre samskim dekletom še posebej na živce.

1. »Imaš preprosto previsoke kriterije!«

Če nekdo želi ob sebi skrbnega, potrpežljivega in pametnega partnerja, še ne pomeni, da je prezahteven. Morda ima samo jasno izdelano predstavo o tem, kaj v resnici hoče.

2. »Vedno izbereš napačnega!«

Morda pa od »napačnega«, ki nas bolj kot ne doživlja kot dober kos mesa, ne pričakujemo nič drugega, kot samo malo dobre zabave za kratek čas.

3. »Mar ne bi bil že čas za bolj resno zvezo?«

Vse ob svojem času.

4. »Želiš za vedno ostati sama?«

Tudi to je bolje, kot se spuščati v polovična razmerja brez prave prihodnosti.

5. »Na tak način zagotovo ne moreš biti zares srečna!«

Kontra vprašanje: So ljudje v dolgotrajnih zvezah, ki se neprestano prepirajo, res srečni?!

6. »Pod nujno potrebuješ tipa!«

Pod nujno? Kot potrebujemo zrak za dihanje? Če je nekdo v zvezi samo zato, ker ves čas »nujno« potrebuje nekoga ob sebi, ima resen problem. Mar ni bistvo ljubezenskega odnosa v tem, da najdemo nekoga, s katerim dejansko želimo preživeti preostanek svojega življenja?

7. »V tvojih letih sem bila že poročena in imela dva otroka!«

Že, ampak časi so se spremenili. Kdo pravi, da moramo do 30 leta ustvariti vse svoje življenjske načrte – faks, službo, stanovanje, moža, otroka, psa, … Ni potrebno vsega opraviti naenkrat.

8. »Starejša ko si, težje boš našla fanta!«

Dobrega tipa je nasploh težko najti. Redkim srečnicam to sicer uspe že pri 20-ih, nekatere pa morajo počakati tudi do svojega 40 leta in še dlje. Leta ne igrajo vloge.