Zakaj je bolje biti samska, kot v polovični zvezi

11 dobrih razlogov, zakaj je bolje sprejeti samski stan, kot pa živeti v površinskem odnosu.

Kljub temu, da število mladih samskih ljudi v zadnjih letih strmo narašča, v naši družbi še vedno velja stereotip, da so zlasti samske ženske razočarane, osamljene in nesrečne, kar pa je pogosto daleč od resnice. Toda zaradi pritiska okolice, velikokrat raje ostajajo v polovičnih zvezah, ki nimajo prave prihodnosti, kot da bi preprosto poslušale sebe in začele živeti življenje, kot si ga želijo.

Tukaj je 11 dobrih razlogov, zakaj je bolje sprejeti samski stan, kot pa živeti v površinskem odnosu, ki je vse prej kot izpolnjujoč:

1. Ker je petek zvečer bolje preživeti doma v trenerki ob ogledu dobrega filma, kot porabiti ure pred ogledalom samo zato, da ti bo tik pred zdajci sporočil, da ne more priti.

2. Ker je bolje ohraniti svobodo, kot biti brezpogojno zvesta enemu samemu, ki za tvojim hrbtom izkoristi vsak trenutek za spogledovanje z drugimi dekleti.

3. Ker si je bolje privoščiti lepotni spanec, kot čakati vso noč, da bo končno le odgovoril na tvoje poglobljeno in pomembno sporočilo, ki si mu ga poslala že pred tremi urami.

4. Ker je bolje ne sanjariti in se poditi za nekom, ki nima resnih namenov in je z enim očesom ves čas na preži za novo avanturo.

5. Ker se je bolje božati sama, kot spati z nekom, ki samo izkorišča tvoje telo, čeprav ve, da si želiš več kot to.

6. Ker se je bolje posvetiti prijateljicam in karieri, kot ure in ure tuhtati ter analizirati njegova dvoumna sporočila.

7. Ker si je bolje priznati, da pač še nisi našla pravega, kot pa slepo vztrajati v toksičnem razmerju brez prave prihodnosti.

8. Ker je bolje imeti rad sebe, kot podariti srce nekomu, ki se v resnici boji obveze.

9. Ker je bolje odkrito reči, da si samska, kot »zapleteno je«.

10. Ker je bolje biti samska in srečna, kot v razmerju in nesrečna.

11. Ker si zaslužiš verodostojnost, doslednost in ljubezen. Zaslužiš si nekoga, ki mu ni zgolj do zabave brez obveznosti, ampak ima iskreno željo po resni zvezi s tabo.

Foto: @styledumonde