Vrhunski slikar našel delo v vrtnem centru

Vrhunski akademski slikar Oleksandr Chemodanov prihaja iz Ukrajine. V upanju za boljši jutri je mir poiskal v Sloveniji, delo pa so mu omogočili v vrtnem centru Eurogarden.

Akademski slikar Oleksandr Chemodanov se izjemno razume s sodelavci. Zdaj pomaga pri številnih nalogah v vrtnem centru, a predlagali so mu tudi, da svoje umetnine poskusi prodajati v sklopu vrtnega centra.

Chemodanov v Sloveniji biva že skoraj dve leti, vendar je bilo iskanje zaposlitve zanj velik izziv. V ekipo Eurogarden sodelavcev smo ga toplo sprejeli”, pravi vodja vrtnih centrov Ana Rotar Petač in dodaja: “Zavedamo se, da vojna ne izbira in da bi se prav vsak izmed nas lahko znašel v Oleksandrovi koži.”

Delo učitelja začasno zamenjal za delo v vrtnem centru Eurogarden

Politične turbolence so pripeljale do krute vojne v Ukrajini. Od leta 2004 je sicer akademski slikar Chemodanov delal kot učitelj na Harkivski državni Akademiji za oblikovanje in umetnost. Zvok orožja pa je pri njem na srečo pred dobrim letom in pol spet zamenjalo zvok ptičjega petja, šelestenje listov v naravi in žuborenje potokov v okolici Ljubljane.

“Sem se je preselil, da bi lahko začasno živel in ustvarjal. V podjetju Eurogarden smo ga sprejeli res odprtega srca”, pravi vodja vrtnih centrov Ana Rotar Petač. Zdaj si lahko številna njegova umetniška dela ogledate v cvetličarni vrtnega centra Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani.

Z nakupom njegovih slik boste pomagali Oleksandru Chemodanovu do boljšega življenjskega standarda.

Tihožitja, pokrajine, portreti, …

Življenje je bilo v zadnjih letih vse prej kot enostavno, pravi Oleksandr Chemodanov. Mir je bil zanj le črka na papirju. Zato se je sodoben akademski slikar Chemodanov, ki je leta 1992 diplomiral na Harkovski umetniški šoli, zatekel k slikanju fascinantno lepih in zelo izraznih tihožitij. Poseben občutek ima tudi za slikanje pokrajin in portretov, saj je pravi mojster na svojem področju.

Oleksandr Chemodanov je sicer stalen udeleženec regionalnih, med-regionalnih ter mednarodnih razstav in član združenja Nacionalne zveze umetnikov Ukrajine. Svoja dela razstavlja v Umetnostnem in spominskem muzeju Chuguev, Harkov, Kijev in v zasebnih zbirkah.

Likovna dela, ki jih je ustvaril (in jih še ustvarja) Oleksandr Chemodanov, lahko postanejo čudovito poživitev vašega doma z izjemno vrednostjo. Lahko pa katero izmed slik, slikanih v tehniki olja na platnu, kupite za v svoj dom. S tem boste podprli ukrajinskega slikarja Chemodanovega pri njegovem delu.