Na sejmu MWC 2023 je bila predstavljena nova Motorola defy, povezana s satelitsko povezavo Bluetooth in satelitskim sporočanjem

Kakšne so novosti?

Bullitt in Motorola sta predstavila univerzalno napravo Bluetooth, ki uporablja storitev »Bullitt Satellite Messenger«, ki vključuje napredno dvosmerno satelitsko sporočanje, skupno rabo lokacije in pomoč SOS.

Bullitt Group, inovativni britanski proizvajalec mobilnih telefonov, je v sodelovanju z Motorola Mobility, podjetjem Lenovo, predstavil novo napravo v seriji Motorola defy rugged, ki vključuje njeno edinstveno storitev sporočanja med sateliti in mobilnimi napravami. Motorola defy Satellite Link je naprava Bluetooth, ki omogoča satelitsko povezljivost s katerim koli pametnim telefonom z operacijskim sistemom iOS ali Android*, zasnovana za vse, ki so bili kdaj razočarani zaradi pomanjkanja mobilne pokritosti – ne glede na to, ali potujejo ali se udeležujejo dejavnosti na prostem ali se samo sprehajajo. njihovo vsakdanje življenje.

Motorola in Bullitt sta znova potrdila svojo zavezanost inovacijam z integracijo Bullitt Satellite Messengerja v novo ponudbo motorola defy, ki sta jo obe podjetji predstavili na MWC 2023.

“Paleta robustnih naprav Defy je zelo priljubljena, satelitska povezava Motorola defy pa je še posebej pomembna za vse nas, ki smo se kdaj znašli zunaj pokritosti s tradicionalnimi sporočili,” je dejal Dave Carroll, podpredsednik za strateška partnerstva pri Motoroli. “Dodajanje varne povezave z dvosmernim satelitskim sporočanjem po tako ugodni ceni povečuje privlačnost ponudbe motorola defy in veselimo se, da bomo v prihodnjih mesecih satelitsko povezljivost motorola defy ponudili novemu segmentu uporabnikov mobilnih telefonov.”

“Veseli nas, da sodelujemo z Motorolo, da bi v ponudbo defy uvedli še eno inovativno rešitev. Satelitska povezava Motorola defy v kombinaciji s storitvijo Bullitt Satellite Messenger prinaša cenovno ugodno in dostopno satelitsko sporočanje vsem trenutnim pametnim telefonom. To je definicija demokratizacije satelitskih komunikacij,” je dejal Dave Floyd, soustanovitelj Bullitta.

Robusten dodatek Bluetooth s satelitsko povezljivostjo Bullitt

Motorola defy Satellite Link je kompakten, lahek dodatek Bluetooth s priročno zanko za pritrditev, ki omogoča kateri koli napravi Android ali iOS* povezavo z aplikacijo Bullitt Satellite Messenger in izkoriščanje njene polne funkcionalnosti, vključno s pravim dvosmernim satelitskim sporočanjem, kot tudi deljenje lokacije in SOS pomoč.

Robustna, žepu prijazna naprava, je opravila testiranje Mil-Spec 810H in ima oceno IP68 za vodo in prah. Ima 600 mAh baterijo, ki zagotavlja večdnevno delovanje baterije. Zasnova vključuje fizični SOS in gumb »Prijava«, ki temelji na lokaciji, kar mu omogoča, da ponuja nekatere funkcije, tudi če ni povezan s seznanjenim pametnim telefonom.

Satelitska povezava Motorola defy je zasnovana tako, da prinaša moč satelitske povezljivosti v kateri koli pametni telefon, napredna satelitska dostopna naprava, ki zagotavlja brezskrbnost – kamor koli vas popelje vaša naslednja pustolovščina.

“Satelitska tehnologija za vse pametne telefone je naslednji velik korak v mobilni povezljivosti in to je zagotovil MediaTek s svojim samostojnim, na standardih temelječim satelitskim komunikacijskim čipom. Uspešno smo sodelovali z Bullittom in integrirali našo tehnologijo 3GPP NTN in nabor čipov v prve na svetu komercialno dostopne dvosmerne naprave za satelitsko sporočanje,” je dejal JC Hsu, podpredsednik podjetja in generalni direktor podjetja MediaTek za brezžične komunikacije. “To je pomemben napredek za oddaljene uporabnike in službe za nujne primere, vendar ta tehnologija tudi utira pot drugim edinstvenim trgom za satelitske komunikacije in povezljivost s pametnimi telefoni.”

Bullitt Satellite Messenger vključuje tehnologijo mobilnega telefona neposredno na satelit za dvosmerno satelitsko sporočanje

Bullitt Satellite Messenger je prva satelitska storitev NTN, ki temelji na standardih 3GPP ali “neposredno na napravo”. Nova serija Motorola defy bo uporabljala storitev za dostop do obstoječih geostacionarnih satelitov, kar bo zagotavljalo cenovno ugodno in stalno mednarodno pokritost prek obstoječe, dobro vzpostavljene infrastrukture. S to novo tehnologijo lahko uporabniki pošiljajo sporočila prek satelita, če le imajo jasen pogled v nebo.

Satelitska naprava Motorola defy Bluetooth se bo povezala s katerim koli pametnim telefonom. Naprava se nato neposredno poveže z geostacionarnimi sateliti 22.300 milj nad zemljo in vam omogoča pošiljanje besedilnih sporočil prek aplikacije Bullitt Satellite Messenger, ko mobilno omrežje in Wi-Fi nista na voljo. Prejemniki brez aplikacije Bullitt Satellite Messenger lahko prejmejo sporočilo kot preprost SMS na svoj obstoječi telefon in so povabljeni, da prenesejo povezano aplikacijo za Android ali iOS, da odgovorijo.

Stroški sporočil, poslanih ali prejetih prek satelita, bodo odšteti od naročniškega načrta za satelitsko sporočanje brez stroškov za prejemnika. Nobena stran ne zaračuna pošiljanja ali prejemanja sporočil prek internetne povezave.

Cene in razpoložljivost

Satelitska povezava Motorola defy bo na voljo v drugi četrtini leta 2023. Za lokalno razpoložljivost obiščite www.motorolarugged.com.

Cena se začne pri 119 € za samo napravo. Paket, ki vključuje enoletno naročnino na paket storitev Essentials Messaging (do 30 dvosmernih sporočil na mesec in SOS Assist), se bo začel pri 169 evrih.

Za več podrobnosti obiščite www.bullitt.com