SEM morate letos obvezno na praznične dobrote!

Zvezda že skorajda četrt stoletja gradi svojo razkošno paleto sladic na združevanju domačnosti in tradicije s pridihom inovativnosti in izvirnosti.

V predprazničnih dneh, ko nas še posebej prevzamejo družinske vrednote, domačnost in tradicionalni obredi, pa predana ekipa Zvezdinega slaščičarskega ateljeja s posebno ljubeznijo ustvarja slovenske tradicionalne sladice. Sladice, ki ne predstavljajo le kulinaričnih užitkov, temveč so tudi most med preteklostjo in sedanjostjo. V sodobnem hitrem tempu življenja si čas za pripravo tradicionalnih prazničnih sladic pogosto zapolnimo z drugimi obveznostmi in zato je Zvezdina skrb za ohranjanje dragocenih prazničnih in tudi ostalih receptov naše dediščine še toliko pomembnejša.

V slaščičarskem ateljeju Zvezda bodo zato za vas ustvarjali že skorajda pozabljene sladice kot so marmorni kolač, šarkelj z rozinami, Emona kocke in pa tudi vedno prepoznane Zvezdine kremne rezine, sestavljene iz ročno pripravljenih sestavin, med turisti priljubljene gibanice in seveda svoje sedaj že znamenite orehove, pehtranove, makove, rozinove in rožičeve potice, prav tako pripravljene ročno, po receptih naših babic in iz vrhunskih sestavin. V času prazničnih potovanj, ko bodo Ljubljano ponovno preplavili turisti, so tradicionalne slovenske sladice pomemben del turističnih doživetij, saj so raznolike in odražajo pestrost lokalnih pokrajin in običajev.

Zato so v Zvezdini ponudbi tudi monoporcijske potičke, pripravljene za na pot, da bodo lahko turisti tudi v svojih domačih krajih še nadalje uživali v pestrih okusih slovenskih sladic. Letos pa si bodo lahko gostje v kavarnah Zvezda ob toplih napitkih privoščili tudi posamezne rezine iz širokega nabora Zvezdinih potic.