Majhna pozornost, ki riše nasmehe na obrazih

Nina Kovačič je ilustratorka poznana predvsem po čudovitih karticah polnih sporočil in lepih misli.

Vsestranska umetnica rada poudari, da jo ilustriranje motivov za kartice in voščilnice osrečuje, da jih ustvaja zase in za svojo dušo, kar pa najverjetneje začutijo tudi ostali, saj njene kartice večina več kot obožuje.

Navdih in inspiracija za ustvarjanje je njeno življenje – vsakdanje situacije, interakcije, dobri in slabi trenutki dneva ter pisana paleta življenjskih izkušenj. Roke so nastale, ko je opazovala svoje roke po več letih dela v strežbi, cvetje in rastline ima neizmerno rada, inspiracija je bil tudi njen ljubek maček Bruno.
Nina je polna kreativnih zamisli in vedno pripravljena na nove izzive.

Tokrat nam je v sodelovanju z mlado pesnico Saro Kager pripravila čudovit šopek pomladanskih kracij, ki v svet pošiljajo ljubezen.
Na vsakem motivu pomladnih kartic in grafik je kitica pesmi Sare Kager “V tvojih očeh je večna pomlad”. Na zelenem motivu je prva kitica, na modrem druga in na rumenem tretja kitica pesmi. Vsak motiv je lahko umetnina zase, vsi trije skupaj pa se lepo povežejo in predstavijo celotno pesem.
Kartice in grafike so natisnjene v omejeni nakladi v manjši slovenski družinski tiskarni, na okolju prijaznih materialih.

Če je pomlad sinonim za prebujanje – prebujanje narave, prebujanje ljubezni, prebujanje novih občutkov in doživetij, je to tudi čas in priložnost, da svoja čustva delimo s svojimi najbližjimi. Pa ne le za praznik ljubezni, materinski dan, gregorjevo in dan žena, temveč tudi na povsem običajen dan. Zakaj ne bi presenetili nekoga, ki ga imamo radi: vsojo mamo, babico, prijateljico, prijatelja, sodelavca, sodelovko, partnerja,… ?
Majhna pozornost v obliki kartice ali grafike za v okvir, bo v njihove oči zagotovo narisala večno pomlad.

Več o ustvarjanju Nine Kovačič si lahko ogledate tukaj.