Za praznike postrezite z vintič koktajli

Vstopite v veseli december pripravljeni in navdušite goste.

Tako kot se trendi vračajo na modnem področju, se enako godi s koktajli. Prihajajo vrhunske mešanice, na katere je svet nekoliko pozabil, s tem pa jim naredil krivico, saj so vsekakor vredne greha. Morda so ostali v ozadju, ker smo jih prevečkrat videli v omarici starih staršev ali pa se nam je mešanica okusov enostavno zdela čudna. Kakorkoli že, letošnji prazniki jih vsekakor vračajo na seznam top koktajlov, zato jih pogumno poizkusite. Verjemite, navdušili vas bodo, vi pa vaše goste.

Brandy Alexander

Ta klasični praznični koktajl je tako kremast in bogat s čokolado, da bi ga zlahka postregli namesto sladice. Za pripravo sladke bombe boste potrebovali brandy, čokoladni liker crème de cacao, sladko smetano in sveže nariban muškatni orešček.
Tequila Rickey

Čas je za združitev margarite in sode s tequilo! Za svež koktajl potrebujete tequilo, agavo, sok limete in sodavico.
Singapore Sling

Koktajl osnovan na ginu je nastal davnega leta 1915 v ikoničnem hotelu Singapore hotel. Za okusno tropsko mešanico potrebujete gin, ananasov sok, sok limete, curaçao in in liker D.O.M. Benedictine.
Sidecar

Klasika, ki jo prevečkrat izpustimo in pozabimo. Priprava koktajla osnovanega na konjaku je sila preprosta. Zanj boste poleg konjaka potrebovali  limonin sok in triple sec. Po želji mu dodajte ščepec sladkorja.
Mary Pickford

Uporniki pozor! Koktajl je postal izjemno priljubljen v 30-ih letih prejšnjega stoletja, kot odgovor na prepoved točenja alkoholnih pijač v ZDA, t.i. prohibicijo, ki je v ZDA veljala med 1920 in 1933. Za vrhunsko mešanico okusov potrebujete rum, ki je ključna sestavina, liker Maraschino, sirup grenadine in ananasov sok. Za prefinjen videz v kozarec dodajte Luxardo češnjo.

Foto: Shutterstock