Z Nokio XR21 se znebite ‘telefonske anksioznosti’

Izjemno vzdržljiv pametni telefon, zasnovan za življenjske avanture.

HMD Global, lastnik blagovne znamke Nokia, predstavlja Nokio XR21, pametni telefon, ki zdravi “telefonsko tesnobo” – strah pred tem, da bi telefon padel na tla, se poškodoval ali da ne bi deloval – zahvaljujoč njegovi potrjeno visoki vzdržljivosti in pomirjujoči dvodnevni življenjski dobi baterije.

Nokia XR21, ki je enakovredna telefonu Nokia 3310 (izvirnemu skoraj neuničljivemu funkcijskemu telefonu), je pametni telefon, ki je odporen na padce, prah in vodo. Zdrži vse, od padca iz hlačnega žepa in prvega udarca ob tla do 72-urnega pohoda v hudourniškem dežju.

Adam Ferguson, vodja marketinga za telefone Nokia, pravi:

»To je različica pametnega telefona slavne, skoraj neuničljive Nokie 3310. Če pokvarite svoj pametni telefon ali se baterija skoraj izprazni pred dolgo potjo, vas lahko doleti t.i. ‘phone-xiety oz.»telefonska anksioznost”. Ta pametni telefon je bil ustvarjen za odpravo teh vsakodnevnih strahov; naša naprava je tako vzdržljiva, da lahko prenese namakanje iz 100-barskega curka vodne cevi s temperaturo vode 80 °C. Pravzaprav smo tako prepričani v našega novega vzdržljivega junaka, da ponujamo enoletno garancijo za zamenjavo zaslona, če bi se zgodilo najhujše.«

Nokia XR21 je izdelana okoli ohišja iz tlačno ulitega 100-odstotno recikliranega aluminija in je zaščitena z ohišjem iz trpežnih materialov in zaslonom Corning® Gorilla® Glass Victus®, ki sta zasnovana in certificirana za odpornost na udarce.

Odporen na padce, prah in vodo

Premišljena zasnova in visokokakovostni materiali, uporabljeni v celotnem modelu Nokia XR21 – vključno s supertrdnim zaslonom in zadnjim pokrovom, odpornim na udarce – odpravijo telefonsko anksioznost od prazne baterije do razpokanega zaslona.

Prejel je certifikat za vzdržljivost MIL-STD-810H, zaradi česar je odporen na padce, prah in vodoodporen. Poleg tega je med internim testiranjem Nokia XR21 preživela padec z višine 1,8 m, pa tudi potopitev v 1,5 m vode do ene ure in udarec z enakim pritiskom kot vodni curek 100 barov (višji od tlak porušitve gasilskih cevi Združenega kraljestva) s temperaturo vode 80 °C.

Prenašajte ekstremne temperature in vrzeli pri polnjenju

Vzdržljivost Nokie XR21 se razširi na življenjsko dobo baterije. Med polnjenji lahko traja dva dni. Poleg tega je Nokia XR21 kos tej nalogi, ko se znajdete v neprijetnem ali ekstremnem vremenu.

Lahko prenese in se lahko uporablja pri temperaturah med -20 °C in +55 °C – slednja je za eno stopinjo manjša od najvišje temperature zraka, zabeležene na Zemlji, v kalifornijski Dolini smrti. In 6,49-palčni zaslon lahko uporabljate z mokrimi rokami, v dežju ali med nošenjem rokavic. Kot nalašč za preživeli vikend festival, celodnevni pohod ali kolesarjenje ali družinsko potovanje brez polnilnika.

Zabava s pomočjo AI

Stereo zvočniki s predvajanjem OZO zagotavljajo impresiven zvok, ki zazna vsako podrobnost videoposnetkov, pesmi in podcastov – kot nalašč za poletno zabavo na pikniku, ko poslušate s prijatelji. Najboljši slikovni algoritmi, ki jih poganja umetna inteligenca, ki jih najdete v napravah Nokia, kot so AI Portrait, Night Mode 2.0 in Flash Shot, zagotavljajo zajemanje spominov v odlični kakovosti. Za hrupna okolja so 96 dB stereo zvočniki opremljeni z načinom ojačevanja zvoka, ki vam pomaga slišati ojačene zvoke namesto hrupa v ozadju. Dva gumba za hitri dostop pa vam omogočata še hitrejši dostop do priljubljenih aplikacij in funkcij.

Varno in zaščiteno, znotraj in zunaj

Nokia XR21 zagotavlja štiri leta mesečnih varnostnih posodobitev, tri leta nadgradenj operacijskega sistema, tri leta garancije in enoletno garancijo za zamenjavo zaslona. Zaščita vas na spletu, pa tudi vaš pametni telefon pred vsem, kar mu prinese življenje.

Cene in razpoložljivost

Nokia XR21 bo na voljo v juniju oz. juliju 2023 v zeleni in črni barvi za 599 € (različica 6/128 Gb).