Xiaomi v sklopu globalnega dogodka predstavlja Pad 5 in nove izdelke AIoT

Xiaomi je v okviru globalnega dogodka predstavil svoj novi tablični računalnik Xiaomi Pad 5, obenem pa tudi številne vrhunske izdelke AloT, ki širijo nabor Xiaomijevih nosljivih naprav in izdelkov za pametni dom. Novi izdelki AloT tako vključujejo pametni projektor Mi Smart Projector 2, sistem Xiaomi Mesh System AX3000 in pametno zapestnico Mi Smart Band 6 NFC.

V teh časih vse več potrošnikov preoblikuje svoje domove na način, da ustrezajo novim funkcionalnim zahtevam in da se prilagodijo obdobju po pandemiji, ki združuje prosti čas in delo. Ti štirje novi različni izdelki potrošnikom omogočajo udobno življenje v njihovem domu.

Xiaomi Pad 5: super zabava in pametno delo

Xiaomi Pad 5 je vsestranski kot orodje za povečano storilnost tako v službi kot v učilnici, vendar služi tudi kot vrhunska mobilna zabavna naprava.

»V obdobju, ko se učenci vračajo v šolo, Xiaomi Pad 5 ustreza temu novemu načinu prehoda, od učenja do službe, zabave in vsega vmes. Je resnično vse-v-enem delovna postaja, čudovite oblike in z veliko funkcijami, uporablja pa se lahko v učilnici, doma ali v pisarni,« je dejala TJ Walton, vodja trženja izdelkov pri Xiaomi International.

Ta prenosna delovna postaja je opremljena z vrhunskimi funkcijami, ki uporabnikom omogočajo tako veliko zabave kot pametno delo, kar vključuje:

  • Zbirko za povečano storilnost – Xiaomi Pad 5 je opremljen s funkcijami, ki bodo povečale vašo storilnost. Skenirajte vse dokumente z eno samo kamero 13 MP in jih brez težav delite s sodelavci ali sošolci. Za naravno izkušnjo pisanja ima Xiaomi Smart Pen1 le 12,2 g, 4096 občutljivost na pritisk in 240 Hz frekvenco vzorčenja na dotik. Xiaomi Smart Pen vključuje tudi priročne funkcije, kot so funkcijske tipke Smart Pen za hitro izdelovanje zapiskov, posnetkov zaslona ali preprosto preklapljanje med pisanjem in brisanjem. Na konferenčni klic ste pripravljeni s sprednjo kamero z ločljivostjo 8 MP, ki podpira video 1080p.
  • Odziven zaslon z izjemno izkušnjo gledanja – Xiaomi Pad 5 ima 11-palčni zaslon WQHD+ 120 Hz, ki oživi vsebino s slikami, ki so bolj mehke in naravnih barv ter polne podrobnosti. S podporo za Dolby Vision® Xiaomi Pad 5 omogoča vrhunsko doživetje gledanja HDR in prinaša ultra žive posnetke z neverjetno svetlostjo, kontrastom, podrobnostmi in barvami, ki jih na zaslonu še niste videli. Tudi če svoje najljubše oddaje gledate dlje časa in ne glede na to, kje gledate, zaslon True Display in vgrajeni način Low Blue Light zagotavljata jasno, a varno in udobno doživetje gledanja.
  • Odlično akustiko – Xiaomi Pad 5 je prava paša za oči in tudi za ušesa. Uživajte v bogatem stereo zvoku s štirimi velikimi zvočniki, ki nudijo glasnejši in jasnejši zvok. Poleg tega ima vgrajen Dolby Atmos® poglobljen zvok za vrhunsko zvočno izkušnjo s čisto globino.
  • Vrhunske funkcije in povezljivost – Da bi bili v koraku s študijem, z delom, zabavo in vsem ostalim, je Xiaomi Pad 5 opremljen s 7 nm visokozmogljivim procesorjem Qualcomm® Snapdragon™ 860 z največjo frekvenco do 2,96 GHz. In da bi bili uporabniki vedno povezani, ima Xiaomi Pad 5 daljšo življenjsko dobo baterije z zmogljivostjo 8.720 mAh.

 

Pametna zapestnica Mi Smart Band 6 NFC: brezstična plačila za obdobje po pandemiji

Življenje v senci pandemije nas je prisililo v razmišljanje, kako obnoviti pametno, zdravo in nestresno življenje v skladu z novimi normami socialnega distanciranja. Da bi uporabnikom pomagali sprejeti ta spreminjajoči se življenjski slog, Xiaomi preoblikuje svoje tehnološke inovacije, začenši z vsakodnevnimi nosljivimi napravami.

Marca 2020 je Xiaomi predstavil Mi Smart Band 6, ki vključuje funkcijo SpO2, ta pa prikazuje zdravstvene indikacije dihalnega sistema uporabnikov in druge funkcije spremljanja zdravja, kot so spanje in zaznavanje ravni stresa ali upravljanje dihanja. Slednje uporabnikom pomagajo pri prevzemanju nadzora nad svojim splošnim telesnim in duševnim zdravjem.

Zdaj, v sodelovanju z Mastercardom, se svetovna blagovna znamka nosljivih naprav št. 12 vrača v središče pozornosti s svojo priljubljeno zapestnico Mi Smart Band 6, a s poudarkom na brezstičnem plačevanju. Z vgrajeno funkcijo NFC nova različica sedaj nudi hiter, varen in priročen način plačila. Slednja so tako učinkovitejša kot kdaj koli prej, ne glede na to, ali gre za kupovanje živil, plačilo javnega prevoza ali preprost nakup kave med vsakodnevno rutino. Poleg tega ima popolnoma nova različica Mi Smart Band 6 NFC vgrajeno Amazon Alexo, ki omogoča prostoročno upravljanje lastnikom pametnih stanovanj.

Projektor Mi Smart Projector 2: vaš prenosni domači kino

Poleg naprav Xiaomi Pad 5 in Mi Smart Band 6 NFC Xiaomi v svojo ponudbo za pametne domove vključuje tudi popolnoma nov in zabaven izdelek – projektor Mi Smart Projector 2. Odlikujejo ga  ločljivost Full HD 1920×1080, Dolby Audio™ in kompaktna velikost, Mi Smart Projector 2 pa je sicer izjemno priročna prenosna naprava.

Z večkotno samodejno korekcijo trapeznosti in samodejnim ostrenjem lahko naprava hitro projicira popolnoma kvadratni zaslon na večino sten. Deluje tudi na certificiranem sistemu Android TV™ z vgrajenim Googlovim pomočnikom3, zato uporabnikom ne le ponuja neskončno zabavo, ampak tudi pametne glasovne ukaze za izdelke uporabnikov pametnega doma.

Sistem Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack): ostanite povezani z Wi-Fi 6

Novi Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack), zasnovan za napajanje vseh domačih pametnih naprav, nudi močno in zanesljivo pokritost z dvopasovnim omrežjem Wi-Fi 6 do 360 kvadratnih metrov4. Prav tako podpira povezovanje do 254 naprav5. Ne glede na to, koliko naprav je povezanih in deluje, bo naprava z modulacijo 1024QAM ter podporo za tehnologijo OFDMA in 2×2 MIMO zagotovila optimizirano učinkovitost omrežja in zmanjšano zakasnitev.

Sistem pametnih mrež podpira tudi samodejno preklapljanje v omrežje, da se zagotovi nemoteno gostovanje, ko se uporabniki premikajo po različnih prostorih. Naprava lahko celo sproži postopek samopopravljanja za reorganizacijo omrežja, kadar je naprava zaznana brez povezave, tako da so uporabniki ves čas povezani z omrežjem Wi-Fi 6.