Takšna praznična dekoracija poskrbi za ravnovesje in energijo!

Feng shui nam lahko veliko pomaga pri urejanju našega doma. V tem času so seveda najbolj aktualni in dobrodošli nasveti, kako urediti novoletno in božično dekoracijo.

Kam postavimo božično smreko?
Zimzeleno drevesce simbolizira dolgo življenje in prijateljstvo, po feng shuiju pa jo je najbolje postaviti v sobi, ki stoji v zgornjem levem kotu vaše hiše. Ta prostor velja za ‘območje bogastva’, trikotni predmeti iz lesa pa so izjemno močni. Božična smrekca na tem mestu bo pritegnila bogastvo in prosperiteto v vaš dom. Če nimate take sobe, lahko drevesce postavite v kateri koli kot vašega doma ali v centralni del hiše. Če smreka stoji na severu, jo okrasite s steklenimi dekoracijami modre, bele, srebrne in zlate barve. Če stoji na zahodu ali severozahodu, jo okrasite z belimi, srebrnimi, zlatimi in rumenimi toni, nikakor pa ne z rdečimi. Za jelko na jugozahodnem ali severovzhodnem delu doma so najbolj primerne dekoracije v rumenih in rdečih barvah ter keramični okraski, izognite pa se beli in srebrni barvi. Drevesca pa ne smete postavljati v hodniku ali sobi, kjer blokirate prehod in s tem dotok oziroma pretok življenjske energije, preblizu vrat ter v bližini kamina ali peči.

Okrasitev doma
Za spodbujanje pozitivnega razpoloženja izberite praznični dekor s čim več temno zelene barve. V tem času imamo doma preveč energije ognja (prižgane sveče, vseprisotna rdeča barva in okrasna razsvetljava), ki spodbuja prepire in nervozo, temnozelena barva pa jo uspešno vpija. Zimzelene vejice, venčki, prti in drugi temno zeleni okraski odlično balansirajo energijo prostora.

Za prijetno vzdušje vsak dan prižgite dišečo lučko z olji mandarine, pomaranče, limone in cimeta.

Pazite, kako se fotografirate
Vedite, da so fotografije s tremi ljudmi, postavljenih v eno vrsto, zelo neugodne. Če vaša družina šteje tri osebe, pozirajte v obliki trikotnika, tisti, ki največ zasluži, naj se postavi v zgornjo pozicijo.