Takole si pridobite dodaten prostor!

Kako lahko v svojih omarah najdete več prostora?

Morda je čas, da svoje omare nadomestite z vgradnimi omarami, ki so izdelane po meri – od stene do stene, od tal do stropa – in omogočajo 100-odstotni izkoristek prostora.

Pred nakupom vgradne omare je vsekakor vredno premisliti o nekaterih njenih lastnostih, da bo čim bolj zadostila vašim zahtevam.

Dimenzija: Če se le da, si omislite čim globljo omaro, saj boste v njej lažje shranjevali tudi debelejša oblačila, na primer bunde in plašče. Pri 60 cm globoki omari se rokavi visečega plašča ob zaprtih vratih pomečkajo, že centimeter ali dva globlja pa vam bo prihranila nepotrebno likanje.

Prostor za obešalnike: Prostor za obešanje planirajte na dveh mestih, enega zgoraj in drugega spodaj. Doseganje tistega zgoraj lahko rešite z obešalnimi dvigali in tračnicami, ki omogočajo, da obešalno tirnico povlečete navzdol.

Predali in police: Raje kot plitve izberite globlje, preglednejše predale. Njihovi fronti so lahko prozorni, da boste skoznje videli v notranjost, denimo iz akrila ali stekla.

Za čevlje: Omislite si izvlečne police, na katerih uredite prostor za čevlje. Te pa lahko shranjujete tudi v visečih enotah. Če so čevlji umazani, pa jih pospravite v plastične škatle, ki jih primerno označite.

Vsekakor naj bo notranjost omare v prvi vrsti podrejena funkcionalnosti in ne toliko modnim smernicam, saj je omara predvsem pohištvo, namenjeno shranjevanju.