Spomin na Elvisa z izjemnim koncertom v portoroškem Avditoriju

Sam's Fever, eni izmed najboljših interpretov Elvisove glasbe, so se ob svoji 10-letnici delovanja poklonili kralju rock'n'rolla s koncertom I Remember Elvis.

Sam’s Fever, eni izmed najboljših interpretov Elvisove glasbe, so se ob svoji 10-letnici delovanja poklonili kralju rock’n’rolla s koncertom I Remember Elvis. Koncert je bil izjemen in poln emocij, obiskovalci pa ob tem zagotovo niso ostali ravnodušni.

Spektakel tudi v poklon obletnici Elvisove smrti

Letos mineva tudi 45 let od smrti Elvisa Presleyja, zato je bilo na koncertu vsekakor polno emocij. “Na koncert smo se pripravljali kar nekaj časa, na odru pa pustili svoje srce, ki smo ga v tistem trenutku namenili kralju rock’n’rolla,”je razkril vodja skupine, Samuel Hudl. Elvisa zelo spoštujem, saj je bil res izjemen umetnik. Moram pa povedati, da mi več pomeni njegova glasba, način interpretacije, saj je res imel poseben čut za vse vrste glasbe. Zanimivo je, kako je popolnoma v vsako pesem pel z duhovno globino. Mogoče zaradi tega, ker je oboževal gospel,” razkrije Samuel, ki se še vedno najbolj razneži ob najljubši pesmi, I Just Can’t Help Believin’.

Samuel pravi, da ga veliko dogodkov spominja na Elvisa. “S skupino Sam’s Fever smo takorekoč pobrateniz njegovimi glasbeniki in ljudmi ki so živeli z Elvisom. Ponosen sem, da lahko samo sedim v njihovi družbi in poslušal razne zgodbe, ki jih v drugem primeru sploh ne bi izvedel.

In občutki po koncertu? Prepevati Elvisove pesmi je za mene osebno vsakič poseben dogodek. Seveda pa je peti pesmi v Avditoriju prav izjemno. Kot češnja na vrhu torte,” še doda Samuel.

V poklon Elvisu na odru tudi drugi glasbeniki

V Avditoriju pa so se preteklo soboto skupini Sam’s Fever pridružili tudi drugi glasbeniki. Na odru je tako nastopil Iztok Gustinčič, radijski voditelj in moderator, ki nas je popeljal v izjemen nostalgičen večer, za izjemno vzdušje pa sta poskrbela tudi postavni pevec in maneken Matjaž Kumelj in Matevž Derenda. Slednji pravi, da se ob Elvisovi glasbi v njem vedno prebudi nekaj, kar ne zna opisati. »Čutim vse, kar zapoje, njegove hitrejše pesmi pa me vedno pahnejo v gibanje. Obožujem njegov ples in gibanje ob glasbi,« nam zaupa glasbenik, ki sicer pravi, da je njegova najljubša pesem Can’t help falling in love. »Vsekakor pa mi bo kot spomin na Elvisa zagotovo ostala moja imitacija, ko sem ga imel priložnost imitirati v oddaji Znan obraz ima svoj glas,« se spominja Matevž, ki še vedno ne more pozabiti nepopisnega občutka izjemne energije v Avditorju.

Matjaž Kumelj: Elvis je legenda, ki je veliko dal tudi vsem, ki ustvarjamo glasbo

Matjaž Kumelj, ki ga dobro poznamo iz slovenskih odrov, oddaje Znan obraz ima svoj glas, muzikala Mamma Mia, glavne vloge v Briljantini in številnih pesmih, s katerimi vedno znova ogreva slovenska srca, pravi, da je Elvis vsem generacijam dal izjemno veliko. »Če dobro poslušamo, najdemo v veliko pesmih prav njegove elemente v glasbi, kot tudi plesu,« pove Kumelj in razkrije, da se je sam prav zaljubil v pesem You are always on my mind. »Res je, da na svojih nastopih pojem v načinu, kot Michael Buble, ampak vemo, čigava je pesem. Ko pa poleg pridejo še vokalni trio Ladybugz s spremljevalnimi vokali, pa zame pesem dobi novo dimenzijo. Enostavno je večna, obožujem jo,« prizna in razkrije, da nam je Elvis pustil res izjemno zapuščino. »Ravno sedaj, ko sem nastopil na koncertu Sam’s Fever in čakal na mojo točko, sem velikokrat začutil, koliko sedanjih pesmi zveni podobno, kot so zvenele Elvisove pesmi. To je noro. To pomeni, da nam je Elvis resnično dal oziroma zapustil – odlično glasbo!«

In kakšen je bil tisti občutek stati na odru Avditorija in prepevati njegove pesmi? »Videl sem se pevskimi prijatelji in že to je naredilo moj večer. Ko pa se je koncert začel, pa sem videl vse oboževalce Elvisa, ki so bili v Avditoriju in so oddajali res izjemno energijo. Vse skupaj se obrnilo v en čudovit poletni večer z dobro glasbo. Za to se splača nastopati! Hvala Sam’s Fever za povabilo, izjemni ste,« še doda Matjaž, ki ga je ta večer dodatno prevzel z vsemi emocijami, ki so prihajale tako iz odra kot tudi s strani obiskovalcev.