Futuristične pisarne

Ko delo postane užitek

Futuristične pisarne podjetja Garex so najnovejša pridobitev v štajerski prestolnici. Delovni prostor, ki zaposlenim ponuja udobno okolje, poleg klasičnih prostorov nudi nešteto skritih kotičkov, med drugimi tudi “črno luknjo” in kotiček udobja!

Kako lahko delovno okolje in prostor, kjer delamo, vplivata na naše počutje? Po mnenju Davida Kodermana, partnerja in direktorja podjetja Garex, ogromno! »V delovnem okolju običajno preživimo v povprečju osem ur na dan, to je tretjina dneva, včasih tudi več, zato je nujno, da se tam počutimo dobro, » razloži Koderman! Z vzpostavitvijo spodbujajočega in prijetnega službenega okolja lahko vplivamo na bolj kakovostno poslovno življenje in s tem v resnici veliko prispevamo tudi k zasebnemu življenju.

»Ni dovolj, da le delamo dobro, temveč da se ob delu tudi počutimo dobro,« razloži tehnični direktor podjetja Nikola Ovčar. Ovčar in Koderman – podjetnika z vizijo, sta ob širitvi poslovanja in selitvijo v nove prostore zato razmišljala širše. Danes ljudje delajo v okoljih, ki jim ne zagotavljajo najboljših pogojev, zato je smiselno, da podjetja začnejo iskati rešitve. In smo jo! Po vzoru pisarn iz Silicijeve doline, kar se za tehnološko podjetje, specializirano za zagotavljanje naprednih informacijskih rešitev na področju telekomunikacij in digitalnega oglaševanja spodobi, smo zasnovali okolje v katerem bomo skupaj z zaposlenimi uživali in delali še bolje.

Sodobne pisarne so opremljene udobno. Vsakdo lahko najde kakšen kotiček zase. »Črna luknja« je prostor kjer si bodo lahko zaposleni vzeli nekaj trenutkov samo zase. Prostor v temi, kjer sta na voljo počivalnik in slušalke, je namenjen popolnemu odklopu med službenim časom.

Relax kotiček je kotiček za udobje, ki je pozimi opremljen s futurističnim digitalnim kaminom, čaji, vonju po svežem lesu, poleti pa z digitalnim oknom, s pogledom na rajske plaže, brisačami, ventilatorji, hladnimi napitki, zalogami ledu. Seveda v takšnem prostoru ne bodo manjkale vse zadnje igrice, brez katerih programerji v udobnem kotičku ne morejo.  A to še ni vse – črna kuhinja s prigrizki, napitki, skupni zajtrki, vsako jutro obvezne skupne kave. Le kdo si ne bi želel postati del takšne ekipe.