Sladica meseca: jogurtov mousse

Navdušila vas bo s svojim slastnim in svežim okusom.

Slasten jogurtov mousse je odlična ideja za spomladansko sladico. Je svež in slasten, obenem pa ni presladek in je zato primeren tako za otroke kot za odrasle. Lahko ga postrežemo s svežim sadjem ali sadno omako, njegova priprava pa je precej enostavna.

Sestavine:

3 g želatine, v lističih

100 g čvrstega jogurta (3.6% maščobe) ali grškega jogurta

20 g sladkorja

1 žlica limoncello likerja (poljubno)

150 g sladke smetane

10 g sladkorja v prahu

Postopek:

1. V skodelico nalijemo ledeno hladno vodo, vanjo postavimo lističa želatine ter pustimo 10 minut, da se želatina dobro napoji z vodo.

2. V kozico nalijemo vodo, jo pristavimo na srednje močan ogenj ter počakamo da zavre. Nad kozico postavimo stekleno posodo, ob tem pa pazimo, da se ta ne dotika vode. V stekleno posodo damo jogurt, sladkor ter limoncello liker. Ko se sladkor raztopi in je mešanica topla, dodamo želatino. Dobro premešamo in odstavimo. Etiketin nasvet: želatino predhodno dobro osušite in iztisnite odvečno vodo.

3. Sladko smetano in sladkor v prahu s pomočjo ročnega mešalnika stepemo v rahlo strukturo, ob tem pa pazimo, da smetane ne stepemo do trde stepene sladke smetane.

4. V posodi premešamo mešanico z jogurtom in 1/3 na hitro stepene sladke smetane. Preostali del sladke smetane z rahlimi krožnimi gibi s pomočjo kuhinjske lopatice, nežno vmešamo v mešanico, tako da je mousse rahel. Napolnimo v poljubne kozarce in postavimo v hladilnik za 1 uro, tako da dobi jogurtov mousse čvrsto teksturo. Postrežemo s poljubnim sadjem.

RECEPT IN SLIKE: JERNEJ KITCHEN