Samuel Hudl: “Priscilla nam je dala najvišje priznanje!”

Biografska drama ELVIS, ki v poletnih mesecih navdušuje na velikih platnih skupaj z Austinom Butlerjem in Tomom Hanksom, nas je popeljala v nostagično obdobje kralja rock'n'rolla,

Člani skupine Sam’s Fever so srečali tudi Priscillo

Samuel Hudl se je z Elvisovo glasbo srečal pri svojih 14-ih letih, ko je v očetovi zbirki plošč odkril Elvisov singel z naslovom “Bringin’ It Back” in pesmijo “Pieces Of My Life” na strani B. »Ob poslušanju te plošče me njegova glasba popolnoma prevzela. Od takrat sem začel Elvisa odkrivati zase na način, ki je bil takrat, v 80. letih, običajen. Odkriti vsak njegov komad posebej je bilo pravo doživetje in toliko bolj dragoceno. V primerjavi z današnjim časom, ko v sekundi lahko najdeš vse na internetu. Bend pa se je intenzivno z Elvisovo glasbo srečal preko moje predstavitve. Elvisa so vsi poznali, malo manj pa obseg njegovega glasbenega ustvarjanja. Vsak član benda je našel nekaj zanimivega zase,« se začetkov spominja Samo.

Film ga ni pustil ravnodušnega

S člani skupine so si Elvisov film seveda že ogledali. »Film zelo kritično opisuje odnos med Elvisom in njegovim menedžerjem Tomom Parkerjem. Poznavalci Elvisa in njegovega življenja bodo marsikateremu dejstvu prikimali, nekateri, ki ga pa manj poznajo, pa so si mogoče predstavljali film, v katerem je vključno z vsemi klišeji opisano Elvisovo bogato glasbeno in privatno življenje, kar pa ni bilo tako,« pripoveduje poznavalec in doda, da so bile nekatere časovnice malo spremenjene, najbrž zato,  da je zgodba bolje stekla.

»Priti bližje do Elvisa, kot srečati Priscillo, je skoraj nemogoče!«

Samuel Hudl pa je imel na enem od križarjenj pred nekaj leti priložnost spoznati tudi Priscillo Presley. Ko Samo govori o Priscilli, to naredi s posebnim žarom v očeh, saj je eden redkih Slovencev, ki je imel to izjemno čast. »Prvič smo se s Priscillo srečali pred šestimi leti na TCB-križarjenju po Jadranskem in Sredozemskem morju.  Seveda je potem sledilo še srečanje na Dunaju leta 2017 leto kasneje ponovno na križarjenju, ker smo se družili tudi z Elvisovimi glasbeniki,« se srečanj spominja Samo.

In največje priznanje ki so ga dobili člani zasedbe z njene strani? »Povedala nam je, da je izjemno vesela, da smo se distancirali od Elvisovih imitacij. Ogledala si je naš koncert leta 2016, izjemno pa je pohvalila tudi naš drugi album z naslovom “Fever”, na kateri smo izdali tudi pesem, ki smo jo posneli skupaj z Elvisovem kitaristom Jamesom Burtonom.«

20. AVGUST 2022 OB 20.30. URI, AVDITORIJ PORTOROŽ

KONCERT: I REMEMBER ELVIS

Ne zamudite fenomenalnega koncerta v Avditoriju Portorož v soboto, 20. avgusta 2022, kjer bo skupina Sam’s Fever nastopila ob 45. obletnici smrti kralja rock’n’rolla z naslovom I remember Elvis. Za težko pričakovani koncert lahko vstopnice že kupite na prodajnih mestih Eventima ali Avditorija Portorož.