Sam’s Fever: Elvisu se globoko poklonimo ob vsakem nastopu

Kaj dobimo, ko seštejemo misel na kralja rock’n’rolla, 45. obletnico njegove smrti, ogled filma in najboljšo interpretacijo njegove glasbe?

Zagotovo skupino Sam’s fever, ki je bila ustanovljena pred desetimi leti, člani zasedbe pa na čelu s Samuelom Huldom slovijo kot najboljši interpreti Elvisove glasbe v Evropi.

Te dni je v kinematografe prišla veličastna, visokoproračunska biografska drama ELVIS, v kateri glavni vlogi prevzameta Austin Butler in oskarjevec Tom Hanks. Film prikazuje glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya skozi prizmo zakompliciranega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem (T. Hanks), ki je trajal celih 20 let. V središču tega potovanja pa je seveda tudi odnos z eno najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley.
Film so nestrpno pričakovali tudi člani zasedbe Sam’s Fever, ki slovijo kot eni najboljših interpretov Elvisove glasbe.
Skupino je Samuel Hudl ustanovil pred desetimi leti z idejo, da z lastnimi priredbami poustvarjajo njegovo glasbo.
Samo Hudl je ob tem povedal: »Elvis me spremlja že od mladosti in, da sem vedno rad prepeval njegove pesmi. Na ‘stara’ leta, pa se mi je uresničila želja, in dobil priložnost, da to počnem z bendom. Načrti so bili sprva bolj skromni, in nihče si ni misli, da bi ta moja ideja dobila tolikšni posluh, in da bomo z bendom lahko prodrli tako daleč, kot smo,« se spominja začetkov idejni vodja skupine, ki je v samo treh letih po ustanovitvi prejel naziv najboljšega interpreta Elvisove glasbe v Evropi.

Izjemen naziv je prinesel še večjo čast
Zmaga na tekmovanju pa ni pomenila samo večje prepoznavnosti, temveč čast, da je skupina prišla v stik z Elvisovimi originalnimi glasbeniki v tako imenovanem TCB – Bandu. To pa še ni vse. Usoda je hotela, da so pred šestimi leti na križarjenju TCB-Cruise spoznali tudi Elvisovo ženo Priscillo Presley, ki je v njih prepoznala neverjeten potencial. Od takrat naprej so njihovi koncerti izjemno priljubljeni, tako v tujini kot tudi na domačih tleh, kar so dokazali pred nekaj leti, ko so v ljubljanskih Križankah razprodali koncert z Big Bandom RTV Slovenija ob 40. obletnici Elvisove smrti. V tem času so izdali dva albuma, kmalu pa jih čaka izjemen koncert v Avditoriju Portorož konec avgusta.
Naslednje leto se bo skupina Sam’s Fever ponovno udeležila križarjenja TCB – World Cruise, ker se bodo cel teden družili z Elvisovimi glasbeniki prijatelji in sorodniki, ter njegovo nekdanjo partnerko Lindo Thomson. Na križarjenju bodo s štirimi koncerti oblikovali glasbeni program.

Če so se vam ob ogledu filma vsaj malce naježile dlake in vas je nostalgija popeljala do Elvisove glasbe, pa nikar ne zamudite fenomenalnega koncerta v Avditoriju Portorož, kjer bo skupina Sam’s Fever nastopila ob 45. obletnici smrti kralja rock’n’rolla z naslovom I remember Elvis. Za težko pričakovani koncert lahko vstopnice že kupite TUKAJ.