Raziščite naslednjo generacijo ultra tankih Xiaomijevih zložljivih telefonov

Kaj tokrat prinaša Xiaomi?

Xiaomi je razkril svoj napredni zložljivi pametni telefon na ravni paradnega konja – Xiaomi MIX Fold 2. Predstavitev je sovpadala s težko pričakovanim letnim nagovorom Leija Juna, ustanovitelja, predsednika in izvršnega direktorja Xiaomija.

Xiaomi MIX Fold 2 predstavlja ogromen tehnološki preskok v segmentu ultra tankih zložljivih pametnih telefonov. Xiaomi MIX Fold 2 je namreč debel le 5,4 mm v raztegnjenem stanju in nudi vrhunsko uporabo tako na notranjem kot zunanjem zaslonu. Poleg tega zagotavlja pristno slikovno izkušnjo z Leico in izjemno energijsko učinkovitost z najnovejšo mobilno platformo Snapdragon 8+ Gen 1.

Poleg Xiaomija MIX Fold 2 je Xiaomi predstavil tudi slušalke Xiaomi Pad 5 Pro, telefon Redmi K50 Ultra in množico drugih izdelkov.

Samostojno razviti sistem prepogibanja Micro Waterdrop

Xiaomi MIX Fold 2 odlikuje revolucionaren dizajn. Je eden najtanjših zložljivih pametnih telefonov na trgu z ohišjem, ki je debelo le 11,2 mm, kar je občutno tanjše od mnogih drugih zložljivih naprav. Oba robova merita le 5,4 mm v raztegnjenem stanju, kar zagotavlja prijeten občutek v roki.

Da bi dosegel te preboje glede prepogibanja, se je Xiaomi osredotočil na izboljšanje tečaja – osrednje komponente zložljivega pametnega telefona. Xiaomi MIX Fold 2 je opremljen z lastno razvitim tečajem Micro Waterdrop, ki ima manjši upogibni radij, tanjše zaslonske module, prilagojen mini vrtljiv tečaj in je uporabil integriran natančen postopek brez spajkanja za ustvarjanje dvokrilne lebdeče plošče iz ogljikovih vlaken. Skupaj so te visoko integrirane komponente zmanjšale število delov na samo 87, kar je omogočilo lažjo in tanjšo zasnovo tečajev kot kdaj koli prej.

Dva zaslona, ​​ena izjemna izkušnja gledanja

Xiaomi MIX Fold 2 ima notranjo zložljivo zasnovo z dvema vodilnima zaslonoma AMOLED dveh različnih velikosti na obeh straneh. Zunanji zaslon ima klasično zasnovo razmerja 21 : 9, kar omogoča odlično združljivost z večino aplikacij, in upošteva uporabniško izkušnjo pri rokovanju. 6,56-palčni zaslon je narejen iz materiala Samsung E5, ločljivost je 2520 x 1080 in podpira visoko stopnjo osveževanja 120 Hz ter barvni razpon P3 s svetlostjo do 1000 nitov, kar mu daje prednost pred drugimi običajnimi zasloni.

Na notranji strani Xiaomi MIX Fold 2 odlikuje 8,02-palčni zaslon Samsung Eco² OLED. Sprejema tehnologijo POL-LESS, nadomešča tradicionalni polarizator z ultra tankim barvnim filtrom in uporablja črni matrični material za zmanjšanje odseva na zaslonu. V primerjavi s tradicionalnimi zasloni se je prepustnost svetlobe povečala za 33 %, poraba energije pa zmanjšala za 25 %. Ta zaslon ima ločljivost 2160 x 1914, podpira barvni razpon P3 in LTPO 2.0 1–120 Hz AdaptiveSync Pro. Posebna folija proti bleščanju zmanjša odbojnost na manj kot 2 %, kar ima za posledico bolj podrobno izkušnjo gledanja in prijetno estetiko.

Zaslona nudita izjemno dosledno uporabniško izkušnjo, oba podpirata frekvenco osveževanja 120 Hz, profesionalno kalibracijo zaslona na primarnih barvah, svetlost 1000 nitov in zvok Dolby Vision. Ne glede na to, kateri zaslon uporabljate, naprava podpira zaznavanje ambientalne svetlobe na sprednji in zadnji strani, kar zagotavlja naravno in gladko samodejno prilagajanje svetlosti.

MIUI Fold 13, novi standard zložljivih zaslonov

Xiaomi MIX Fold 2 deluje na najnovejšem operacijskem sistemu MIUI Fold 13. Razvit kot permutacija klasičnega vmesnika MIUI, je popolnoma prilagojen zložljivi obliki in z optimizacijo interakcije z zaslonom, ki omogoča velik napredek v uporabniški izkušnji.

Zasnova namizja pametnega zaslona se prilagodi zložljivemu zaslonu in podvoji vidno območje pametnega telefona. Poleg ohranjanja vizualne konsistentnosti omogoča uporabo na stotine razpoložljivih pripomočkov MIUI brez deformacij, kar povečuje tako estetiko kot uporabnost.

Sistemske aplikacije na Xiaomiju MIX Fold 2 so prilagojene njegovemu velikemu zaslonu, veliko število vmesnikov aplikacij pa je bilo preoblikovanih za boljšo izkušnjo na zaslonu. Koledar, upravljanje datotek, snemalnik zvoka, zapiski in druge aplikacije uporabljajo novo zasnovo stolpcev, tako da v celoti izkoristijo velik zaslon. Prilagoditev aplikacij drugih podjetij bo izvedena v skladu z rešitvami, ki so na voljo v sistemu Android 12L, kar bo zagotovilo več možnosti izvorne podpore za aplikacije tretjih oseb.

Dodatne inovacije pri Xiaomiju MIX Fold 2 vključujejo posodobitve interakcije s pametnim zaslonom. Uporabniki lahko zdaj potegnejo s tremi prsti za razdeljen zaslon. Do lebdečih oken lahko hitro dostopate prek stranske vrstice, ki jo lahko uporabite tudi za izhod iz načina razdeljenega zaslona. Prilagojena je bila tudi zasnova lebdečih oken in obvestil, večopravilnost na pametnem telefonu pa še nikoli ni bila tako učinkovita.

Avtentične slike Leica, pristop dvojne kakovosti

Xiaomi je postavil nov slikovni standard za fotografijo s pametnimi telefoni, pri čemer je združil Leicino strokovno znanje s Xiaomijevimi bogatimi izkušnjami na področju računalniške fotografije.

Za zagotovitev optične odličnosti je Xiaomi MIX Fold 2 opremljen z glavno kamero IMX766 s 50 milijoni slikovnih pik, z lečami 7P, ki uporabljajo ALD premaz z majhno odsevnostjo. Telefon ima tudi ultra širokokotno kamero s 13 MP in telefoto kamero z 8 MP z 2-kratno optično povečavo in z možnostjo portretiranja.

Poleg objektiva Summicron, ki je certificiran s strani Leice, nudi Xiaomi MIX Fold 2 dostop do dveh fotografskih stilov, »Leica Authentic Look« in »Leica Vibrant Look«, ki fotografu nudita večjo ustvarjalno svobodo.

S podporo za Xiaomi ProFocus nudi Xiaomi MIX Fold 2 hiter zagon kamere, hitre zajeme in podporo za neprekinjeno fotografiranje do 30 sličic na sekundo.

Kar zadeva video, Xiaomi MIX Fold 2 podpira snemanje Dolby Vision HDR ter Dolby Vision in Dolby Atmos za ogled videa. Videoposnetki, posneti s Xiaomijem MIX Fold 2, bodo  osupljivi, še posebej z uporabo platform UGC, ki podpirajo Dolby Vision, kar uporabnikom omogoča skupno rabo izjemnih vizualnih vsebin na spletu.

Snapdragon 8+ Gen 1 in neverjetna zmogljivost v izjemno tankem ohišju

Poleg revolucionarne zasnove tankega in lahkega zložljivega zaslona Xiaomi MIX Fold 2 izkorišča prednosti najnovejše mobilne platforme Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 za hitro delovanje. 4 nm proizvodni proces TSMC omogoča občutno povečanje energijske učinkovitosti ob integraciji več deset milijard tranzistorjev v površino velikosti nohta. Napredni postopek omogoča, da imata CPE in GPE 10-odstotno večjo zmogljivost ter 30 % manjšo porabo energije. Ta nadgrajena zasnova omogoča ultra tankemu pametnemu telefonu, da hkrati ohranja višje hitrosti in samo učinkovitost.

Odlična energijska učinkovitost omogoča dolgo uporabo baterije, pri čemer je možna celodnevna uporaba tudi pri pogosti uporabi notranjega zaslona, ​​oziroma daljšo uporabo pri uporabi predvsem zunanjega zaslona.

Xiaomi MIX Fold 2 ima hladilni sistem, ki je opremljen z veliko površino VC, kar je redko videno pri zložljivih pametnih telefonih. Visokokakovostni VC ima površino do 2520 mm², kar omogoča 50-odstotno izboljšanje toplotne prevodnosti v primerjavi s tipičnimi VC. Notranja plast baterije je prekrita s filmom druge generacije za odvajanje toplote iz borovega nitrida s površino do 3715 mm². Večslojna grafitna plošča visoke gostote pa nudi trden temelj za odlično trajno delovanje Xiaomija MIX Fold 2.

Xiaomi Pad 5 Pro – delo in zabava z velikim, 12,4-palčnim zaslonom

Xiaomi Pad 5 Pro ima velik, 12,4-palčni zaslon, ki ga lahko uporabniki v celoti izkoristijo za zelo učinkovito delo ali za zabavo.

12,4-palčni visokokakovostni zaslon ima izjemno visoko ločljivost 2560 x 1600, visoko hitrost osveževanja 120 Hz in zmanjšanje modre svetlobe na ravni strojne opreme, kar zagotavlja udobno izkušnjo pri gledanju videa in pri hitrem večopravilnem delu na deljenih zaslonih. Vgrajeni konferenčni način lahko pretvori govor v besedilo v realnem času, hitro razlikuje med različnimi govorci in podpira prevajanje v realnem času med kitajščino in angleščino.

Redmi K50 Ultra – vsestranska nadgradnja

Priljubljeni seriji Redmi K50 se pridružuje Redmi K50 Ultra. Z obsežnimi nadgradnjami zmogljivosti, zaslona, ​​kamere in polnjenja Redmi K50 Ultra dvigne uporabniško izkušnjo na višjo raven.

Redmi K50 vsebuje najnovejšo mobilno platformo Snapdragon 8+ Gen 1 in 1.5K ravni zaslon. Trojno kamero pametnega telefona sestavljajo glavna kamera s 100 MP, ultra širokokotna kamera z 8 MP in teleobjektivna kamera z 2 MP, izboljšana z vgradnjo številnih rešitev Xiaomi AI Image. Kombinacija napredne programske in strojne opreme omogoča modelu Redmi K50 Ultra bistveno izboljšanje kakovosti slik. Poleg tega kombinacija 5.000 mAh baterije in tehnologije 120 W HyperCharge zagotavlja vsakodnevno uporabo brez težav s samo 19 minutami, potrebnimi za napolnitev v celoti.

Predstavljena je bila tudi različica Redmi K50 Ultra Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team Summer Edition. Kot dodatek k vrhunski zmogljivosti standardnega Redmi K50 Ultra vključuje značilne srebrne, petrolej zelene črte in teksture ogljikovih vlaken v barvah ekipe.

Poleg tega je Xiaomi predstavil tudi Xiaomi Buds 4 Pro, Xiaomi Watch S1 Pro, Xiaomi Conference Tapcast, Xiaomi Bluetooth Speakerphone, Mijia Smart Purifying Range Hood P1 in Mijia Dual-Drum pralno-sušilni stroj s kapaciteto 15 kg.