Prezrela sem za moderno ljubezen

Odprto pismo sami sebi, še preden spoznam novega tipa.

V današnjem hitrem tempu življenja, ko se zdi, da nimamo več časa za iskanje stalnih partnerjev, ko pristne stike nadomeščajo družbena omrežja in ko so v modi »razmerja brez obveznosti«, je prava osvežitev naslednji zapis blogerke, ki je sama sebi napisala odprto pismo, v katerem našteje 10 razlogov, zakaj je prezrela za moderno ljubezen. Kot svojevrsten opomnik pred vstopom v novo ljubezensko avanturo …

Prezrela sem, da bi večno čakala na trenutek, ko bo končno spoznal mojo resnično vrednost.

Prezrela sem, da bi se mi silno mudilo spoznati njegove starše in se čim prej preseliti v njegovo stanovanje.

Prezrela sem, da bi tedne in mesece čakala, da se bo odločil, kaj si v resnici želi od najinega odnosa.

Prezrela sem, da bi pristala na igrice. Če se nenehno spogleduje z drugimi in se izgovarja, da se mi zaradi natrpanega urnika nima časa bolj posvetiti, bom razumela, da ga ne zanimam in bom šla dalje.

Prezrela sem, da bi se šla telepatijo in skušala uganiti, kaj si v resnici misli. Želela bom razčistiti stvari in dobiti jasne odgovore na zastavljena vprašanja. Pa tudi, če bodo ta neprijetna.

Prezrela sem, da bi se pretvarjala in svoja resnična čustva skrivala za »veselo« masko. Ne bom potisnila lastnih čustev samo zato, da se bo on počutil bolje.

Prezrela sem, da bi vložila vso svojo energijo v odnos, če on dvomi v najino skupno prihodnost.

Prezrela sem, da bi pristala na polovičen odnos. Želim predanost, ne pa nekoga, ki ga je strah obveze.

Prezrela sem, da bi izgubljala čas in energijo s človekom, ki mu je le do zabave brez obveznosti in nikoli ne pove iskrene besede. Raje sem samska.

Prezrela sem, da bi se počutila neudobno, ker sem samska. Ne nasedam več pravljicam, da bom umrla osamljena, če ne bom pohitela in za vsako ceno našla nekoga. Spoznala sem, da biti v zvezi, še ne pomeni nujno tudi biti srečna.