Praznično vzdušje, ki ga lahko doživite samo decembra

Če iščete praznično vzdušje zunaj Slovenije, vam predlagam nekaj bližnjih destinacij, kjer lahko doživite čarobnost decembra.

Dunaj, Avstrija:

Dunaj je ena najlepših evropskih prestolnic v času prazničnih dni. Glavni trg Rathausplatz gosti velik božični sejem, obdajajo pa ga bleščeče luči, okrašena drevesa in božični okraski. Obiščite tudi Schönbrunn, kjer se odvijajo čarobne božične prireditve.

Grad Bratislava, Slovaška:

Stara mestna jedra Bratislave so v decembru še posebej pravljična. Obiščite božični sejem na Hviezdoslavovem trgu, ki je blizu gradu, in uživajte v različnih prazničnih dogodkih.

Budimpešta, Madžarska:

Praznično vzdušje v Budimpešti je očarljivo. Obiščite božični sejem na Vörösmartyjevem trgu, kjer lahko kupite tradicionalne izdelke, poskusite lokalne dobrote in uživate v kulturnih dogodkih.

Trst, Italija:

Trst, ki meji na Slovenijo, je prav tako privlačna destinacija v prazničnem času. Obiščite Piazza dell’Unità d’Italia, kjer se odvijajo praznični dogodki, in si ogledate okrašeno mestno središče.

Salzburg, Avstrija:

Salzburg, rojstni kraj Mozarta, se v decembru spremeni v pravljično mesto. Mirabellplatz in Domplatz sta obdana z božičnimi stojnicami, kjer lahko uživate v božičnih pesmih, nakupih in toplih napitkih.
Zgoraj omenjene destinacije v bližini Slovenije ponujajo čudovito praznično vzdušje, bogato z tradicijo in čarobnostjo decembra.