Postbeeotic™: Znebite se prebavnih težav

V današnjem hitrem tempu življenja se pogosto soočamo s prehranskimi izzivi, ki lahko privedejo do različnih prebavnih težav.

Sodobna prehrana pogosto vsebuje prevelik delež predelanih živil in nezadostno količino prehranskih vlaknin, kar lahko povzroči simptome kot so napihnjenost, zaprtje, driska, zgaga, slabost, in bolečine v trebuhu.

Zakaj postbiotiki?

Postbiotiki so inaktivirane dobre bakterije in/ali njihovi presnovni metaboliti, ki imajo  dokazano enako ali celo boljšo učinkovitost na zdravje črevesja v primerjavi z živimi mikroorganizmi – probiotiki.

Ker so inaktivirane, obdelane z visoko temperaturo, so bolj stabilne in varne. Probiotiki, kljub njihovim potencialnim koristim, pogosto naletijo na izzive, kot so slabo preživetje skozi prebavni proces, težave s pripenjanjem na sluznico črevesja, varnostni pomisleki pri določenih skupinah ljudi z oslabljeno imunostjo ali kroničnimi boleznimi, kar lahko omeji njihovo učinkovitost pri vzdrževanju zdrave (uravnotežene) mikrobiote.

Prvi pravi postbiotik na trgu, ki temelji na sinergiji prebiotikov in postbiotikov za učinkovito podporo prebavi

Postbeeotic™ učinkovito podpira delovanje prebavnega sistema in presnovo makrohranil. Njegove sestavine zagotavljajo pravilno delovanje celic črevesne sluznice ter sočasno spodbujajo razvoj in vzdrževanje zdrave in uravnotežene črevesne mikrobiote. Ta instant napitek je poseben prav zaradi svoje sestave. Vsebuje mešanico fermentiranega sadja in zelenjave, inaktivirane bifidobakterije, čebelji cvetni prah, vitamine B kompleksa in C vitamin.

HT Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347 je dobro raziskan inaktiviran mikrobni sev, v funkciji postbiotika. Več študij potrjuje enako ali boljšo učinkovitost inaktiviranega seva v primerjavi z živim sevom. Poleg tega ta sev poseduje številne koristne lastnosti, pozitivno vpliva na prepustnot črevesja in imunski sistem, kar ga naredi dragocenega zaveznika za podporo črevesju in splošnemu dobremu počutju.

Fruktooligosaharidi (FOS) so prebiotiki, ki spodbujajo zdravo črevesno mikrobioto , saj zagotavljajo hrano za dobre bakterije v našem črevesju. Delujejo kot topna prehranska vlaknina, ki se v debelem črevesu fermentira v kratkoverižne maščobne kisline in vitamine, kar koristi črevesni sluznici in mikrobni sestavi. Raziskave potrjujejo, da FOS stimulirajo rast bifidobakterij in zavirajo razvoj patogenih mikroorganizmov, s čimer dolgoročno podpirajo črevesje. Postbeeotic™ izstopa z visoko vsebnostjo FOS.

Fibriotics® je posebna mešanica, pridobljena s 4-stopenjsko precizno fermentacijo, zaradi česar je bogata z edinstvenimi in visoko biorazpoložljivimi snovmi za našo črevesno mikrobioto in celice črevesja.

Komu je namenjen Postbeeotic™

  • Odraslim in otrokom, starejšim od 3 let.
  • Vsem, ki si želijo obogatiti vsakodnevno prehrano s koristnimi snovmi fermentacije.
  • Tistim, ki se pogosto srečujejo s prebavnim nelagodjem.
  • Vsem, ki želijo podpreti presnovo in ohranjati bogat črevesni mikrobiom.
  • Za ohranjanje zdrave črevesne sluznice in zaščito pred oksidativnim stresom.
  • Za krepitev delovanja imunskega sistema pri ljudeh z občutljivo prebavo.

Na voljo: v izbranih specializiranih prodajalnah in lekarnah, v spletni trgovini na www.medex.si, v trgovini Medex na Miklošičevi 30 v Ljubljani.