Poročni trendi 2023 razkrivajo: poiščite svojo drzno stran!

Pravijo, da je poroka najlepši dan v vašem življenju. Dan, ki mine prehitro in ki si ga boste zapomnili za vse večne čase.

Nanj boste obujali spomine na vse prihajajoče obletnice in v njem iskali uteho v tistih slabih, stresnih dneh, ko med med vama ne bo vse tako, kot mora biti. Zagotovo gre za enega najbolj pomembnih, lepih in neponovljivih trenutkov v življenju.

Da je ta trenutek še posebej poseben in unikaten, vedno poskrbi tudi Metka iz Sanjskega šopka. Preuči svojo nevesto, ji postavlja vprašanja, jo spozna in ugotovi, kateri stil ji bo pisan na kožo. Tako je tudi ona eden izmed delčkov, ki poskrbi, da bo vaša poroka zares edinstvena in da si jo boste zapomnili za vedno.

In ker se je sezona porok že začela, je čas, da vam predstavimo letošnje poročne trende v floristiki. Pripravila jih je Metka Sporiš, ki je sicer s poročno sezono že začela, a se trendov nadvse veseli.

Kaj menite, da nas čaka letos?

Čas je za manj zelenja in več cvetja

Uf, smo slišali prav? V zadnjih nekaj letih je v poročnih šopkih in poročni dekoraciji prevladovalo zelenje. V vseh barvah, oblikah in velikostih. Z evkaliptusom na čelu. A od bogato okrašenih omizij z zelenimi garlandami se letos poslavljamo. Čas je za cvetje. In glavno besedo ima Baby breath ali po slovensko šlajer – v vseh barvah mavrice, tudi tistih najbolj drznih. A ne skrbite, če si res res želite evkaliptusa ali drugega zelenja, bo ta še vedno prisoten v večjih instalacijah.

Foto: Mandy floraldesigner

Močne in drzne barve

Ne pasteli niso več v ospredju poročnih trendov 2023. Letos so v ospredju najbolj drzne in močne barve. Variacije vseh toplih sončnih barv, od umazano rumene, oranžne in rdečih tonov, za kraljico med barvami pa bo letos okronana magenta. Lahko ji dodate še malo turkizne barve in vaša poroka bo zares edinstvena. Čas je, da prebudite svojo divjo in strastno stran ter se prepustite letošnjim drugačnim in malenkost bolj odbitim trendom.

Svoj trenutek bodo namreč imeli tudi modri, olivni, zeleni in rjasti toni, v ospredju pa bodo tudi vijolični in rumeno-zeleni odtenki. Gre za kombinacije, ki jih morda na prvi pogled sicer ne bi kombinirali, a končni izdelek, je zares presenetljivo čudovit. Ali pa sivkasta in rumena paleta, ki ji dodate še nekaj odtenkov rdeče, oranžne in temno modre. Letošnji trendi so res kot nalašč za pare, ki si upajo stopiti ven iz cone udobja, se poigrati z domišljijo in narediti poroko polno barv.

Foto: Pinacate2020

Cvetlične instalacije v zraku

Letos pozabite na rek »manj je več«, ampak je čas, da greste »all in«. Predstavljajte si to: prvi ples, čustva, malo treme, če vama bo uspelo izpeljati vse korake, nad vama pa prekrasen cvetoči oblak ali cvetlična dekoracija. Ne samo to, vse te dekoracije bodo odličen prostor tudi za fotografijo. Dodajte še okrašene kotičke, tablo dobrodošlice in cvetlični obok. In ne pozabite – več je več!

Foto: Mandy floraldesigner

Poročni oboki brez zadržkov

Klasični poročni oboki so kvadratne oblike in če smo iskreni, niso pretirani estetski. Letos pozabite na to. Odločite se za najbolj odštekano in posebno idejo ter jo prenesite na poročni obok. Naj bo takoj za vama poročni obok center dogajanja, pod katerim se dogajajo najbolj posebne stvari. Unikatna dekoracija bo na vsakega gosta pustila vtis, fotografije pod njim, na katerih si bosta podelila prvi poljub kot mož in žena, pa bodo vajin najlepši spomin na poročni dan.

Foto: Mandy floraldesigner

Namizne dekoracije nenavadnih oblik

Če imamo odštekane in drugačne poročne obroke, je čas tudi da manjše šopke na mizah, zamenjajo večje in nenavadne namizne dekoracije. Teh bo številčno seveda manj, pustile pa bodo velik vtis. Razgibane in drzne oblike bodo bolj opazne in bodo goste navduševale med večerjo. A naj ne bodo prevelike – gostje se še vedno morajo videti med sabo.

Foto: Mandy floraldesigner

Letos so v ospredju manjši poročni šopki

Manjši šopki še zdaleč niso dolgočasni in nezanimivi, ampak so ravno obratno – z njim boste naredili večji vtis, saj gre za pravo umetniško delo, zato je še bolj pomembno, kateremu poročnemu floristu boste zaupali to pomembno zadolžitev. Glavno je, da sta na vajin poročni dan v središču pozornosti vidva, šopek pa bo tisti, ki bo celotno zadevo povezoval. Letošnji poročni trendi pa se držijo sezonskega in najbolj vzdržljivega cvetja. Poročni florist vama bo pomagal pri izbiri pravilnih tonov barv, ki se bodo med seboj povezali v najlepši poročni šopek, ki ste ga videli.

Foto: Mandy floraldesigner

Lončnica kot del dekoracije

Mogoče nekaj kar ni prav za vsak okus, a letos jim dajte priložnost. Lahko se jih uporabi v prostoru, med obredom ali na mizah, celotna slika pa bo prav zares pravljična. Seveda ne gre za klasične lončnice, ampak lahko izberete oljko, jasmin ali pa mandarinovec. Po končanem obredu pa so odlično darilo za svate, ki bodo lončnico posadili na okensko polico, kjer bo vsakodnevni opomnik na vajin čudovit dan. Dodajte še leseno tablico z zapisom in voila imate najlepšo zahvalo.

Poročni trendi 2023 narekujejo, da se ne bojite izstopati, poiščite svojo divjo plat in skupaj s poročnim floristom ustvarite poroko vaših sanj.

Foto: Mandy floraldesigner