Poglejte te vrhunske fotografije, ki jih je ustvaril Peter Irman!

Peter je preizkušal najnovejši telefon Xiaomi 13.

Tokrat smo nov Xiaomijev telefon preizkušali s priznanim fotografom Petrom Irmanom, ki nam je pokazal, kako z njim lahko ustvarjamo kot profesionalci in posnamemo fotografije na različne načine.

Xiaomi 13: Požel veliko navdušenje med fotografi!

Za serijo telefonov Xiaomi 13 ni skrivnost, da je med fotografi požela veliko navdušenje. Tako najnovejši telefon Xiaomi 13 razkriva vrsto funkcij, nad katerimi je bil navdušen tudi priznan fotograf, Peter Irman, ki nas je naučil, kako s telefonom ustvarjati najlepše spomine.

Sodelovanje med Xiaomijem in Leico je ponudilo vrhunski izdelek

Peter pravi, da gre najbolj izpostaviti sodelovanje med Xiaomijem in Leico, ki fotografijo s telefonom dviguje na višjo raven.

“Po mojih izkušnjah so res izredno uporabni trije različni Leica objektivi s tremi različnimi slikovnimi koti, pri čemer bi izpostavil predvsem portretni 75-mm objektiv s prekrasnim ‘BOKEH’ efektom (neostrina v globino). Prav tako me je navdušila optična stabilizacija OIS – Optica Limit Stabilization, kar pomeni, da bodo pri rahlo tresoči roki fotografije še vedno ostre, saj ta funkcija stabilizira objektiv,” navdušeno razlaga Irman.

Portretna fotografija:

Xiaomi 13 ima tudi portetni način, v katerega so vgrajene opcije treh različnih Leica objektivov; 35mm črno-bel način, 50mm portretni objektiv z efektom swirl (vrtljiv bokeh) in 90mm objektiv ‘soft focus’, kar pomeni, da omogoča zelo zmehčane portrete, ki omilijo nepravilnosti na koži.

“Meni kot fotografu je pomembno tudi, da Xiaomi 13  pri tem omogoča tudi popolnoma ročne nastavitve v PRO MODE-u – belino, ostrino oz. fokus, čas osvetlitve in občutljivost tipala,” izpostavi.

Vredno izpostavitve: dva barvna profila

Xiaomi 13 serija ima dva barvna profila, ki ju lahko izberete gleede na trenutno razpoloženje: Leica Vibrant in Leica Authentic.

Za vsakdanjo uporabo je očem všečen Leica Vibrant, ki ponuja živahne barve in višji kontrast.

Za umetniško izražanje in potrete je bolj primeren Leica Authentic, ki zajame bolj naravne tone kože in omogoča obdelavo posnetih fotografij v postprodukciji.

Xiaomi 13 ima tudi možnost uporabe več različnih Leica filtrov in predvsem spekter črno-belih, ki omogočajo veliko umetniškega izražanja.

Fotografiranje hrane

“Xiaomi 13 je po mojih izkušnjah tudi zelo primeren za fotografiranje jedi za uporabo promocije na socialnih omrežjih,” pove fotograf, ki so mu kulinarične zgodbe na fotografijah še posebej ljube.

Xiaomi 13 omogoča tudi, da se lahko poigrate s fotografiranjem detajlov z zelo majhno globinsko ostrino.

Kakovostni posnetki z ambientalno svetlobo

Xiaomi 13 zaradi velikosti tipala omogoča kakovostne posnetke z ambientalno svetlobo v slabih svetlobnih pogojih in zelo nizkim digitalnim šumom.

Naravnost izjemno: Foto AI

Peter je navdušen tudi nad funkcijo umetne inteligence: “Xiaomi 13 Leica kamera v načinu umetne inteligence AI avtomatsko prepozna motiv, ki ga fotografirate. Temu primerno AI prilagodi osvetlitev in belino. Na primer: če fotografirate sneg, bo sneg bel, ne pa temno moder. AI tako prepozna sneg, sončni zahod, morje …”

 

4 prednosti telefona Xiaomi 13, ki jih še izpostavlja PETER IRMAN:

  • Vrhunski PRO HDR zaslon z odlično vidljivostjo in ločljivostjo tudi ob močni sončni svetlobi.
  • Kakovostna izdelava in velikost ohišja ter dizajn omogočajo uporabo telefona z eno roko, kar je v določenih pogojih izjemna prednost.
  • Priložen polnilec s 67W hitro napolni vaš telefon od 0-100% v 38-ih minutah.
  • Telefon se ob uporabi ne pregreva, tudi pri zahtevnejši uporabi fotografiranja ne.

In še za piko na i: 

“Z vašim novim Xiaomi 13 telefonom uporabljajte neobičajne kote (žabja perspektiva) za zabavne fotografije, ki bodo navduševale na družbenih omrežjih.”