POCO X5 5G in X5 Pro 5G sta prispela na slovensko tržišče

Nova modela POCO X5 Pro 5G in POCO X5 5G prihajata na slovenski trg kot mejnik za znamko, ki letos praznuje pet let obstoja.

Na slovenski trg sta prispela dva najnovejša modela pametnih telefonov POCO – POCO X5 Pro 5G in POCO X5. Gre za mobilna telefona, katerih specifikacije so bile razvite glede na želje in potrebe generacije Z.

Z modelom X5 Pro 5G je bil narejen pomemben korak naprej v primerjavi s prejšnjim modelom telefona. Funkcije kamere so nadgrajene, skupna hitrost sistema je povečana, impresiven zaslon pa vse skupaj lepo zaokroži. POCO X5 5G pa prihaja z nadgrajeno zmogljivostjo, predvsem v segmentu procesorjev, pa tudi z novo, bolj vzdržljivo baterijo.

Nova serija modelov POCO X5 za leto 2023 je bila razvita za potrebe in pričakovanja uporabnikov mlajših generacij, ki iščejo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

POCO X5 Pro 5G: Zmagovalna kombinacija zaslona in kamere

POCO X5 Pro 5G je opremljen z osupljivim 6,6-palčnim zaslonom Flow AMOLED. Zaradi izjemno napredne tehnologije je mobilni telefon lahek in kompakten. Z debelino 7,9 milimetrov je to najtanjša naprava serije POCO X doslej.

Nov zaslon je obogaten tudi s frekvenco osveževanja 120 Hz, zaradi česar so barve bolj žive, prikaz pa bolj tekoč, kar omogoča še boljše snemanje videa, gledanje filmov ali brskanje po družbenih omrežjih. V zaslon je vgrajena tudi tehnologija PWM za zatemnitev ali povečanje svetlosti zaslona glede na okolje, v katerem se uporabnik nahaja. Fotografije in videi na napravi so obdelani v 100% DCI-P3 različici z 10-bitno barvno globino, medtem ko Dolby Vision poskrbi za še boljšo izkušnjo gledanja.

Za moč telefona gre zasluga setu čipov Snapdragon 778G 5G z naprednim 6nm TSMC, ki na platformi AnTuTu dosega rezultat 545.093.

Ta konfiguracija omogoča sistemu kamere hitrejšo obdelavo fotografij in videoposnetkov kot prejšnji model. Končni rezultat je 41 % hitrejše nalaganje fotoaparata, 69 % hitrejše fotografiranje in 38 % hitrejše fotografiranje v nočnem načinu. Poleg tega procesor slikovnih signalov (ISP) doseže dva gigapiksla na sekundo, nabor čipov pa poskrbi, da je fotoaparat popolnoma napreden z integracijo najboljše zmogljivosti AI. Senzor 108 MP zagotavlja dostavo fotografij v ultra visoki ločljivosti tudi v temnem okolju, kamera pa podpira tudi snemanje 4K videa do 5,5 ur.

Za takšno vzdržljivost je zaslužna 5000 mAh baterija, ki s 67 W turbo polnjenjem doseže 30 % kapacitete v samo sedmih minutah. 

POCO X5 5G: Harmonija za nadnaravno izkušnjo uporabe

POCO X5 5G s svojimi specifikacijami redefinira kategorijo mobilnih telefonov srednjega razreda, hkrati pa zagotavlja vse, kar potrebuje generacija Z.

Ne glede na to, ali ga uporabljate za delo, študij, zabavo ali če posnamete na stotine fotografij na dan, igrate igre in ure in ure gledate serije – njegova 5000 mAh baterija bo zdržala ves dan.

Pametni telefon je izjemno lahek, ima 6,67-palčni zaslon AMOLED  in tehta le 189 gramov. Ta model vključuje tudi hitrost osveževanja zaslona 120 Hz s kontrastnim razmerjem 4.500.000:1, kar zagotavlja gladko in živahno izkušnjo, medtem ko DCI-P3 poudarja široko paleto barv.

POCO X5 5G je opremljen z zmogljivim setom čipov Snapdragon 695, zato hitrost sistema, nalaganja in prenosa vsebin še nikoli ni bila višja.

Povečan pomnilnik RAM in ROM prispeva k stabilnosti celotnega vmesnika, tako da lahko z 8 GB RAM-a in 256 GB ROM-a uporabniki nemoteno preklapljajo iz aplikacije v aplikacijo in opravljajo več nalog, medtem ko orodja delujejo v ozadju.

S telefonom POCO X5 5G se lahko uporabniki znebijo strahu pred hitrim praznjenjem baterije in potrebe po pogostem polnjenju. Na primer, gledanje YouTuba v visoki ločljivosti lahko traja 21 ur.

33 W hitri polnilnik napolni baterijo do 100% v samo 68 minutah, kar predstavlja revolucijo za telefone tega cenovnega razreda. Baterija POCO X5 5G z napredno uporabo, ki vključuje gledanje filmov, socialnih omrežij, komunikacijo in fotografiranje, zdrži do 12 ur.

Razpoložljivost proizvodov:

POCO X5 Pro 5G je na voljo v eni različici pomnilnika:

6GB+128GB: Priporočena maloprodajna cena 379 EUR prek uradnih prodajnih kanalov e-trgovine.

POCO X5 5G je na voljo v treh barvah – črni, modri in rumeni in bo na voljo v eni različici pomnilnika:

6GB+128GB: Priporočena maloprodajna cena 319 € prek uradnih kanalov e-trgovine.