Pikapolona in Črni maček prihajata na velika platna!

Na velika platna prihaja težko pričakovani animirani celovečerni film o dogodivščinah superjunakov Pikapolone in Črnega mačka.

Na režiserki stolček očarljive animirane in glasbene zgodbe je sedel Jeremy Zag, ki je skupaj s Bettino Lopez Mendozo tudi napisal scenarij. Zgodba se dogaja v sodobnem Parizu in predstavlja začetek superjunaških dogodivščin Marjetke in Adrijana kot Pikapolone in Črnega mačka.

V naših kinematografih bo na sporedu sinhronizirana različica, svoje glasove pa so glavnim likom posodili Tjaša Steklasa, Žiga Bunič,  Ana Mandič Kalan, Luka Ličar, Ernest Fejzić, Uroš Potočnik, Tina Resman, Uroš Steklasa, Goran Mikič, Maja Kokolj Jovanovič in drugi.

O ZGODBI:

Življenje običajne najstnice Marjetke v Parizu se popolnoma spremeni, ko se s pomočjo čudežnega dragulja lahko spremeni v superherojko Pikapolono. Ker ima čarobno moč ustvarjanja združi svoje moči s svojim čistim nasprotjem – Adrijanom, ki se spremeni v Črnega mačka, da bi skupaj rešila Pariz pred kaosom, ki ga je v mestu sprožil novi zlobnež.

Domišljijska pustolovščina, polna osupljive pokrajine, izpostavlja akcijo, humor in romantiko v zgodbi o samozavesti, pogumu in neizmerni moči ljubezni.

Miraculous je postal globalni popkulturni fenomen, ki se je v zadnjih letih predvajal v več kot 120 državah po svetu v 130 televizijskih epizodah. Miraculous je navdihujoče animirano superherojsko vesolje, v katerem se Pikapolona in Črni maček čudežno spremenita. Skupaj ves čas premagujeta zlobneže in krmarita v najstniškem obdobju, polnem raznoraznih izzivov.

TJAŠA STEKLASA PRECEJ KRIČALA, ŽIGA BUNIČ DOŽIVEL KATARZO

Animirana akcijska avantura o dogodivščinah vsem dobro poznanima Pikapolone in Črnega mačka prihaja v naše kinematografe na redni spored prihodnji teden, najslavnejšima likoma Marjetki in Adrijanu, ki se prelevita v Pikapolono in Črnega mačka, pa sta v sinhronizirani različici svoja glasova posodila Tjaša Steklasa in Žiga Bunič. Oba že več let sodelujeta pri različnih sinhronizacijah, tokrat pa navdušujeta tudi s svojim petjem. Spoznajmo njuna lika, kako sta se pevca in igralca pripravljala na snemanje dialogov in pesmi, ter drugih zanimivosti pri sinhronizaciji.

MARJETKA / PIKAPOLONA – svoj glas ji posodi TJAŠA STEKLASA

Marjetka je srednješolka, preprosto dekle, ki živi s svojo družino v Parizu. »Je sramežljiva, ne upa se postaviti zase. Dokler ne ugotovi in se sprijazni, da se moč skriva v njej in da je edino ona tista, ki jo lahko aktivira. Nihče tega ne more storiti namesto nje,« jo opisuje pevka Tjaša Steklasa, ki ji je posodila svoj glas.

In ker je Marjetka sprva zelo bojazljiva, kasneje pa nepremagljiva, Tjaša vidi v njej podobnost – obe sta našli svoje poslanstvo ter moč v sebi in zdaj pomagata in razveseljujeta ljudi okoli sebe. Obenem Tjaša pojasni, da je bil Marjetkin prehod v samozavestnejšo in nepremagljivo Pikapolono precej močen, ta prehod pa so še posebej uprizorili s pesmijo. Ker se Tjaša s sinhronizacijo ukvarja že skoraj 10 let, s petjem pa še dlje, ji tako dialog kot petje nista povzročala prevelikih težav. »Je pa bil dialog v tej risanki za glasilke malo bolj naporen, ker je bilo treba vmes kar precej tudi kričati,« še pove Tjaša.

Na vprašanje, kako se je pripravljala na snemanje pesmi v sinhronizaciji, pa Tjaša odgovarja: »Snemali smo delček po delček. Nekajkrat poslušaš svoj del in nato posnameš. In tako naprej do konca pesmi.» Ker je morala pri Pikapoloni uprizoriti več različnih čustev, gre Tjaši kot pevki interpretacija različnih čustev zelo dobro, saj to ves čas dela tudi med petjem.

ADRIJAN / ČRNI MAČEK – svoj glas mu posodi ŽIGA BUNIČ

Adrijan je prav tako srednješolec, ki se drži bolj zase. Svoj glas mu je posodil Žiga Bunič, ki njegov lik opisuje takole: »Je razgiban, igriv, na trenutke trapast, pogumen fant, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč. A črni maček je tudi zelo naiven in še neizkušen, čeprav v sebi skriva mnoge plati.« Prehod iz sprva žalostnega in odmaknjenega fanta do pogumnega in nepremagljivega mačka je Žiga doživel kot katarzo. »Videti, kako dvome in težave na poti skozi življenje Črni maček uspešno premaguje, je bilo tudi zame zelo katarzično. Ko je junak premagoval svoje težave, sem z navdušenjem spremljal njegov vzpon in tudi v meni se je kak vozel zrahljal

Ker je tudi Žiga pevec, mu pesmi niso povzročale večjih težav. A pravi, da je »petje pri takšnih projektih vedno izjemen izziv, ker je prilagojeno za primarnega igralca in njegov materni jezik.« Snemanja pesmi se je najprej lotil tako, da je s pomočjo vodilnih pri risanki tudi sam spisal prevod, ga upesnil ter nato v studiu s skupnimi močmi, idejami in seveda »spretnimi prsti« tehnika prišel do končnega rezultata.