Obonjan Island Resort: Edinstveno počitniško doživetje za dušo in telo na otoku neokrnjene narave

Kje vas čaka pravi raj?

Na majhnem otoku v šibeniškem arhipelagu, Obonjanu, se razvija edinstven turistični koncept s poudarkom na počitnicah v neokrnjeni, rahlo eksotični naravi, s kristalno čistim morjem in razkošnimi otoškimi vonji mediteranskih zelišč.

Če si želite zasebnosti na družinskih počitnicah ali poslovnem team buildingu, daleč od mestne gneče, stresa in hrupa, če vas pritegnejo številne vsebine za dušo in telo ali le sproščujoče romantične ali morda nepozabne avanturistične počitnice z vrhunsko hrano in namestitvijo, je Obonjan Island Resort pravi za vas.

Edinstven po svoji ponudbi, pa tudi po zasebnosti, ki jo ponuja svojim gostom, je Obonjan Island Resort edino zasebno otoško letovišče na hrvaškem Jadranu in eno redkih v Evropi, do katerega gostje, ki opravijo rezervacijo, prispejo z ladjo, brez avtomobilov, saj na otoku jih ni.

Obonjan Island Resort je počitniška destinacija na otoku, velikem le 136 hektarjev, obdanim s toplim Jadranskim morjem, dovolj odmaknjenem, da se izognete stresu vsakdanjega življenja, pa vendar blizu Šibenika.

Pristnost in tišina otoka Obonjan je naravna in je t.i. “zdravilo za odpravo vseh skrbi sveta”.

Namestitev v stilu mediteranskega glampinga

Namestitev je v stilu mediteranskega glampinga v t.i Island Homes (mobilnih hišicah), Glamping Lodges (luksuznih šotorih) in O-Tentsov (malo manj luksuznih šotorih), ki tako kot vse ostalo na otoku ponuja dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Na otoku je skupno 274 klimatiziranih nastanitev za 2-4 osebe, skupna kapaciteta pa je 852 gostov, ki imajo na voljo tudi brezplačen Wi-Fi, zunanji bazen z morsko vodo, dve restavraciji, bar, picerijo, zdravstveno osebje in druge ugodnosti, dobrodošli pa so seveda tudi hišni ljubljenčki.

Ekskluzivnost in edinstvenost ponudbe za poslovneže

Edinstvenost in ekskluzivnost Obonjan Island Resorta se najbolj odraža v ponudbi za poslovneže in lastnem team buildingu velikih blagovnih znamk, ki jih bo resort razvijal tudi v prihodnje.

Nekatere najmočnejše svetovne znamke, kot so Deutsche Telekom, AboutYou, Nanobit, Dell Technology in druge, so to ponudbo že izkoristile z najemom otokov za svoje partnerje in zaposlene.

Na tem rajskem otočku se lahko z različnimi programi v miru in sprostitvi bolje spoznajo, drug drugega spodbujajo k produktivnosti ter krepijo zavest o pomenu spoštovanja drug drugega in trajnostnih načel tako v poslu kot v življenju.

S takšno B2B ponudbo se družba Obonjan Riviera, ki upravlja Obonjan Island Resort, profilira kot specialist za tovrstno turistično ponudbo in ponuja dve možnosti organizacije.

Možen je najem celotnega otoka ali vključitev določene skupine s posameznimi gosti. V primeru najema imajo stranke popoln dostop do vseh lokacij, restavracij, barov in dogovorjenih namestitvenih enot. Po potrebi lahko prinesejo tudi lastno produkcijo, na otoku pa je na voljo sedem lokacij za različne dogodke – Amphitheater, The Kitchen, South Deck, West Port, Drift Beach Bar in druge.

Stabilnost poslovanja, nadaljnje investicije

V slabih dveh letih je družba Obonjan Riviera z novimi lastniki negativni trend poslovanja spremenila v pozitivnega in je sedaj stabilna, z velikimi načrti za prihodnost.

Konkretne korake so že naredili, z investicijo v uvedbo razsoljevalnika vode, ki zagotavlja stabilen vir vode za potrebe otoka, v prihodnjem obdobju pa načrtujejo rekonstrukcijo 36 starih objektov na otoku, ki trenutno niso v obratovanju.

Za to naložbo so kandidirali tudi za sredstva EU skladov, saj je rekonstrukcija pomemben korak pri obnovi in ​​revitalizaciji Obonjana, ki bo omogočil izkoriščanje neizkoriščenega potenciala stavb, ustvarjanje novih prostorov za goste, več raznolike in boljše storitve. S tem bodo povečali ponudbo znamenitosti, restavracij in drugih objektov na otoku ter privabili več turistov, željnih izjemnih doživetij.

Načrtujejo tudi namestitev sončnih kolektorjev na vsak rekonstruiran objekt, da bi zmanjšali odvisnost od tradicionalnih virov energije in negativni vpliv na okolje, hkrati pa zmanjšali stroške energije in dolgoročno zagotovili stabilen in trajnosten vir energije za delovanje na otoku.

Vzpostavili so sodelovanje z lokalnimi dobavitelji, ki pozitivno vpliva na lokalno skupnost in okolje, saj daje priložnost za zaposlovanje lokalnega prebivalstva, spodbujanje gospodarskega razvoja v regiji in trajnostno potrošnjo.

Pričakovanja letošnjega poletja

V letošnjem poletju pričakujejo boljšo sezono od lanske, ki so jo kljub vsem izzivom in težavam, tudi takrat pandemskim, pa tudi finančnim, uspešno zaključili.

V družbi Obonjan Riviera so zato ponosni, da jim je s prilagodljivostjo, inovativnostjo in vztrajnostjo uspelo v letu 2022 zabeležiti rahlo izboljšanje rezultatov v primerjavi z letom 2019.

To je tudi spodbuda za naprej, z novo strokovno ekipo pa so usmerjeni v nenehno izboljševanje kakovosti storitev in celotne izkušnje za vse goste.

Več informacij najdete na spletni strani: https://obonjan.hr