Novoletni večer v stilu: Postrezite s pravim koktajlom

Dočakali smo vrhunec letošnjega leta.

Težko pričakovana najdaljša noč v letu je tu! Ne glede na to ali boste v novo leto zakorakali doma, pri prijateljih ali pa morda v gorski koči, poskrbite, da bo noč drugačna, praznična in vsaj malo glamurozna. Odlična ideja za glamur učinek je koktajl kotiček. Verjemite, da bo videti veliko bolj šik, kot če bi imeli pijačo zloženo na kuhinjskem pultu.
Ker si današnjega večera ne predstavljamo brez šampanjca, naj bodo koktajli narejeni prav iz mehurčkaste žlahtne kapljice. Ob srkanju okusnih koktajlov se boste vsi počutili zares posebno, kot se za novoletni večer spodobi. Preizkusite spodnji recept za koktajl iz limoninega sirupa, gina in seveda šampanjca.

Zanimivost: Izvor koktajla sega v čas prve svetovne vojne. Prvi je bil postrežen leta 1915 v Parizu. Ime je dobil po pištoli French 75 mm, saj naj bi človeka zadel tako dobro, kot omenjena pištola.
French 75 koktajl

Potrebujete: šampanjec, gin, limonin sok in sladkor

Sestavine in priprava limoninega sirupa za 4 koktajle

Zmešajte 3 žlice limoninega soka z dvema žličkama sladkorja. Po želji je sladkorja lahko manj, odvisno od vašega okusa. Sirup je pripravljen, ko se sladkor popolnoma stopi.

Sestavine in priprava enega koktajla

… 0,3 dcl gina
… 0,1 dcl limoninega sirupa
… 0,6 dcl šampanjca

V koktajl mešalnik stresite led, gin in limonin sirup. Dobro pretresite, vsebino nalijte v kozarec za šampanjec, dodajte šampanjec, nežno premešajte in postrezite.

Foto: Pinterest