Napisala pismo fantovi ljubici in navdušila

Kako najbolje preživeti prevaro? Preberite pismo zahvale prevaranega dekleta, ki je obkrožilo splet.

Ko je Emily Faulk izvedela, da jo je njen fant prevaral, se je po začetnem šoku odločila njegovi ljubici napisati pismo, ki pa je imelo povsem nepričakovano vsebino. Namesto žalitev in obsojanj, do katerih običajno pride v takšnih primerih, se je dekletu zahvalila, ker jo je rešila iz razmerja, ki očitno ni imelo prihodnosti. Njeno pismo je zaokrožilo po spletu in očaralo ljudi.

Preberite, kaj je napisala:

Za tvoje dobro te ne bom poimenovala, čeprav te poznam in mi ne greš iz glave. Toda tebi, ki si me prizadela, mi odvzela ljubezen in pri tem mislila samo nase – hvala ti!

Nikoli se nisva srečali, vendar vem, da veš kdo sem. Sem ženska, ki si jo rešila na najbolj čuden način. Moj fant me je prevaral s tabo. Preko družbenih omrežij si zagotovo vedela, da obstajam.

Lahko bi napisala “čestitam, zmagala si” ali celo “zaslužita si drug drugega” – ampak ne bom. Namesto tega ti bom rekla hvala.

Morda misliš, da te sovražim, ker si storila to, česar se vsaka ženska najbolj boji. Toda jaz te ne sovražim. Naredila si mi veliko uslugo in nekaj, česar nisem imela poguma storiti sama.

Hvala, ker si me osvobodila. Hvala, ker si me rešila prihodnosti, polne bolečine in laži. Hvala, ker si mi razkrila njegov pravi obraz.

Hvala, ker si mi dala priložnost, da se osvobodim največje blokade v svojem življenju. Hvala, ker si odprla vrata moje prihodnosti.

Hvala, da si prevzela krivdo, ker si mi dala razlog, da odidem in začnem znova. Hvala, ker si me spomnila, da sem vredna več od laži ter prevar in da mi ne bo več potrebno trpeti čustvenih zlorab in travm, ki so bile posledica te izkušnje.

Hvala, ker si mi pokazala, da je imel moj oče prav in mi omogočila, da znova začutim pravo ljubezen in prijateljstvo. Nekaj, kar sem že pozabila, da obstaja.

Hvala, ker si mi pokazala, da obstajajo boljši načini za tratenje časa in prelivanje solz. hvala, ker si me spomnila, da nisem nič brez lastnih vrednot v življenju.

Hvala, ker si mi dala priložnost, da ponovno doživim prvi zmenek, prvi poljub in priložnost za iskreno in polno ljubezensko zvezo.

Hvala, ker si me vrgla na kolena in me spomnila kakšna je bolečina, saj brez nje ne moremo razumeti lepote življenja. Brez slabega ne moremo razumeti dobrega.

Brez tvojega vmešavanja sicer ne bi izgubila sape, toda zaradi tebe sem se naučila ponovno dihati.

Iskrena hvala,

dekle, ki si ji pomagala, da postane svobodna.

Emily Faulk

Foto: Shutterstock