Najbolj nenavadni hoteli, ki jih morate to smučarsko sezono obiskati v Italiji

Italija, dežela bogate zgodovine, kulinarike in naravnih lepot, ni znana le po svojih umetniških in kulturnih zakladih, temveč tudi po številnih nenavadnih hotelih, ki ponujajo.

Za ljubitelje smučanja je Italija prav tako destinacija s številnimi smučišči, a zakaj ne bi smučarsko sezono popestrili z bivanjem v neobičajnih in nenavadnih hotelih? V tem članku bomo predstavili nekaj najbolj nenavadnih hotelov v Italiji, ki jih morate obiskati to smučarsko sezono.

  1. Hotel iglujev na smučišču Livigno: V osrčju Alp se nahaja smučišče Livigno, ki je dom edinstvenega hotela iglujev. Gostje imajo možnost preživeti noč v popolnoma opremljenih iglujevih sobah, obdana z belim snegom in tišino gorskega okolja. Doživetje v hotelu iglujev na smučišču Livigno ponuja nepozabno kombinacijo avanture in udobja.
  2. Hiške v obliki smuči v Cortini d’Ampezzo: Cortina d’Ampezzo je znana po svoji razkošni smučarski sceni, a eden izmed najbolj nenavadnih hotelov v tem kraju so hiške v obliki smuči. Vsaka hiška je oblikovana kot velika smuča in ponuja udobno namestitev s panoramskim razgledom na okoliške gore.

  1. Hotel v gozdu v Bolzanu: Za tiste, ki iščejo nekaj bolj nenavadnega, je hotel v gozdu v Bolzanu odlična izbira. Nahaja se v središču gozda in ponuja edinstveno doživetje bivanja v naravi. Gostje lahko uživajo v tišini gozda, hkrati pa so le kratek izlet stran od smučarskih prog.
  2. Lebdeči hotel v Dolomitih: V Dolomitih boste našli tudi edinstven hotel, ki se zdi, da lebdi nad tlemi. Sodobna arhitektura in steklena fasada omogočata neverjeten razgled na okoliške gore. To je popoln kraj za tiste, ki iščejo kombinacijo sodobnosti in naravne lepote.
  3. Hotel v stari gorski kmetiji v Val Gardena: V Val Gardena se nahaja prenovljena stara gorska kmetija, ki združuje rustikalni šarm z udobjem sodobnega hotela. Vsaka soba je edinstvena, saj ohranja avtentičnost kmetije, hkrati pa ponuja sodobne udobje.

Obisk teh nenavadnih hotelov v Italiji bo nedvomno obogatil vaše smučarsko doživetje. Ne glede na to, ali iščete avanturistično namestitev na smučišču ali pa želite uživati v miru in tišini gozda, so ti hoteli odlična izbira za nepozabno bivanje v čarobni deželi Italije.