Na 33. SOF prihajajo izjemni govorci

Poleg tega pa bo poudarek tudi na umetni inteligenci in digitalnih medijih,

Med 6. in 7. junijem 2024 bo potekal 33. Slovenski oglaševalski festival (SOF) v Avditoriju v Portorožu, ki bo predstavljal izjemno zbirko uglednih imen iz mednarodne oglaševalske industrije. Festival bo ponudil obsežen program, ki bo zajemal kreativne vsebine, strokovna predavanja ter izpostavil vrhunske strokovnjake iz slovenske oglaševalske scene.

Letošnji SOF, organiziran pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice, bo osredotočen na aktualne izzive oglaševalskega sveta, ki jih bo osvetlilo vrsta priznanih mednarodnih govornikov. Timothy Goodman, ameriški umetnik, grafični oblikovalec in avtor, bo razpravljal o procesu ustvarjanja avtentičnih del, ki odražajo individualnost ustvarjalca. Amélie Ebongué, globalna tržnica in avtorica, bo osvetlila vlogo aplikacije TikTok pri spreminjanju sodobnega digitalnega okolja. Ian Forrester iz podjetja DAIVID bo predstavil strategije, ki jih omogoča umetna inteligenca za izboljšanje učinkovitosti oglaševanja, medtem ko bo Senad Kulenović iz podjetja Agilcon razpravljal o praktičnih aplikacijah umetne inteligence v trženju.

Poleg tega bodo na festivalu nastopili še številni drugi vodilni strokovnjaki, kot je Jaime Cooke iz Warner Brothers Discovery, Julian Cole iz newyorških agencij, Tom Hidvégi, nekdanji kreativni strateg družbe Coca-Cola, ter Mihnea Gheorghiu iz agencije Le Pub. Razprave bodo zajemale tudi trajnostne vidike oglaševanja, ki jih bodo osvetlili strokovnjaki s področja trajnosti.

Med vrhunci festivala bo nastop Boruta Pahorja, nekdanjega predsednika Republike Slovenije, ki bo vodil pogovor z enim izmed vodilnih posameznikov slovenskega prostora, o katerem pa je zaenkrat še zavito v skrivnost.

SOF bo tako priložnost za navdih, izmenjavo idej ter priznanje najboljšim v industriji, ki premikajo meje kreativnosti in inovacij v oglaševanju.

Več na: www.sof.si