Mobilne naprave z umetno inteligenco napovedujejo novo ero

Galaxy AI je zasnovan tako, da omogoča vsakodnevne izkušnje, od komunikacije brez ovir do ustvarjalnosti in zmogljivosti.

Podejtje Samsung Electronics je danes predstavilo telefone Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24, ki z Galaxy AI prinašajo nove mobilne izkušnje. Serija Galaxy S vodi v novo dobo, ki bo za vedno spremenila način, kako mobilne naprave krepijo uporabnike. Umetna inteligenca izboljša skoraj vsako izkušnjo v Galaxy S24 seriji, vse od omogočanja komunikacije brez ovir z inteligentnim prevajanjem besedil in klicev, do povečanja ustvarjalne svobode z Galaxy ProVisual Engine in vzpostavitve novih standardov za iskanje, ki bodo spremenili način, kako uporabniki telefonov Galaxy odkrivajo svet okoli sebe.

»Galaxy S24 serija spreminja našo povezavo s svetom in začenja naslednje desetletje mobilnih inovacij,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Galaxy AI temelji na naši dediščini inovacij in globokem razumevanju tega, kako ljudje uporabljajo telefone. Z navdušenjem spremljamo, kako naši uporabniki po vsem svetu krepijo svoje vsakdanje življenje z Galaxy AI in se tako odpirajo novim možnostim.«

Naredite vsakodnevna doživetja epska

Galaxy AI predstavlja smiselno inteligenco, ki izboljšuje vse dele življenja, zlasti najbolj temeljno vlogo telefona: komunikacijo. Ko morate komunicirati kljub jezikovnim oviram, je z Galaxy S24 to lažje kot kdaj koli prej. Klepetajte s študentom ali sodelavcem iz tujine, ali rezervirajte prenočišče, ko ste na počitnicah v drugi državi. Vse to je mogoče s funkcijo Sprotni prevod (Live Translate), dvosmernim glasovnim in besedilnim prevajanjem telefonskih klicev v realnem času v izvorni aplikaciji. Aplikacije tretjih oseb niso potrebne, umetna inteligenca v napravi pa poskrbi za popolno zasebnost pogovorov.

S funkcijo Tolmač (Interpreter) je mogoče pogovore v živo takoj prevesti na razdeljenem zaslonu, tako da lahko ljudje, ki si stojijo nasproti, preberejo besedilni zapis tega, kar je povedala druga oseba. Deluje tudi brez mobilnih podatkov ali omrežja Wi-Fi.

Pri sporočilih in drugih aplikacijah lahko funkcija Pomoč za pisanje (Chat Assist) pomaga izpopolniti pogovorne tone, da bo komunikacija zvenela tako, kot je bila mišljena – kot vljudno sporočilo sodelavcu ali kratek in privlačen stavek za zapis na družbenem omrežju. AI (umetna inteligenca), vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko v realnem času prevaja sporočila, e-pošto in podobno v kar 13 jezikih. V avtomobilu bo Android Auto samodejno povzel prejeta sporočila in predlagal ustrezne odgovore ter dejanja, kot je pošiljanje časa prihoda, tako da boste lahko ostali v stiku in hkrati osredotočeni na vožnjo.

Organizacijo močno okrepi tudi funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes, ki vključuje povzetke, ustvarjene z AI (umetno inteligenco), ustvarjanje predlog, ki poenostavijo zapiske z vnaprej pripravljenimi oblikami in ustvarjanje naslovnic, da so zapiski enostavno opazni s kratkim predogledom. Pri glasovnih posnetkih, tudi če je govorcev več, funkcija Pomoč za prepis (Transcript Assist) uporablja umetno inteligenco in tehnologijo za pretvorbo govora v besedilo za prepisovanje, povzemanje in celo prevajanje posnetkov.

Komunikacija ni edini način, kako Galaxy S24 ponese temeljne prednosti telefona v prihodnost. Spletno iskanje je spremenilo skoraj vse vidike življenja. Galaxy S24 predstavlja mejnik v zgodovini iskanja, saj je prvi telefon, na katerem je predstavljen intuitiven, z gestami voden razdelek Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search) z Googlom. Da bi uporabnikom telefonov Galaxy ponudili neverjetno novo orodje, se je Samsung obrnil na vodilno družbo za spletno iskanje, družbo Google, in s preprosto potezo odprl nove oblike iskanja. Z dolgim pritiskom na gumb Domov lahko obkrožite, poudarite, prečrtate ali pritisnite karkoli na zaslonu Galaxy S24 in si ogledate koristne in kakovostne rezultate iskanja. Če v ozadju prijateljeve objave na družbenem omrežju opazite čudovito znamenitost ali osupljivo zabavno stvar na YouTube Shorts, lahko hitro izveste več o tem – ne da bi zapustili aplikacijo, v kateri se nahajate. Glede na lokacijo uporabnika lahko generativni pregledi z umetno inteligenco za določena iskanja zagotovijo koristne informacije in kontekst, zbrane iz celotnega spleta, uporabniki pa lahko postavljajo bolj zapletena in raznovrstna vprašanja. Tako preprosto je in tako epsko.

Sprostite ustvarjalnost in odkrijte svet na popolnoma nove načine

Galaxy S24 serija ProVisual Engine je celovit paket orodij z umetno inteligenco, ki spreminjajo zmožnosti zajemanja fotografij in povečajo ustvarjalno svobodo na vsakem koraku, od priprave posnetka do deljenja posnetka na družbenih omrežjih. Ni več tresočih se, pikselskih fotografij, posnetih od daleč. Sistem Quad Tele Galaxy S24 Ultra z novim objektivom s 5-kratno optično povečavo deluje s 50-mega pikselskim senzorjem in zaradi prilagodljivega senzorja (Adaptive Pixel Sensor) omogoča optično zmogljivost pri od 2 x, 3 x, 5 x do 10-kratnih povečavah. Fotografije so kristalno čiste tudi pri 100-kratni povečavi z izboljšano digitalno povečavo.

Z izboljšanimi možnostmi nočnega snemanja s funkcijo Nightography so fotografije in videoposnetki, posneti z Galaxy S24 Space Zoom, odlični v vseh razmerah, tudi pri povečavi. Z večjo gostoto točkovnik pik Galaxy S24 Ultra, ki je zdaj v ultra široki kameri 1,4 μm, kar je za 60 % več kot pri prejšnjem modelu, ujamete več svetlobe v slabih pogojih. Zameglitev je pri Galaxy S24 Ultra zmanjšana s širšimi koti optičnega stabilizatorja slike (OIS) in izboljšano kompenzacijo tresenja rok. Pri snemanju videoposnetkov sta sprednja in glavna kamera opremljeni z namenskim blokom ISP za zmanjševanje šuma, Galaxy S24 pa analizira informacije žiroskopa, da razlikuje med gibanjem snemalca in subjekta. To omogoča učinkovitejše odstranjevanje šuma in jasne videoposnetke v temi, tudi od daleč.

Po zajemu odličnih posnetkov inovativna orodja za urejanje Galaxy AI omogočajo preproste popravke, kot so brisanje, ponovno sestavljanje in preoblikovanje. Za lažjo in učinkovitejšo optimizacijo Predlogi za urejanje (Edit Suggestion) s pomočjo tehnologije Galaxy AI predlagajo popolnoma primerne popravke za vsako fotografijo. Da bi uporabnikom omogočili še več ustvarjalnega nadzora in svobode, lahko s funkcijo Generativno urejanje z generativno umetno inteligenco zapolnite dele ozadja fotografije. Če je fotografija ukrivljena, bo umetna inteligenca zapolnila robove. Kadar je potrebno predmet nekoliko premakniti, da bo v popolnem položaju, umetna inteligenca uporabnikom omogoča, da prilagodijo položaj predmeta in ustvari popolnoma zlito ozadje na prvotnem mestu. Kadar koli Galaxy S24 uporabi generativno umetno inteligenco za izboljšanje fotografije, se na fotografiji in v metapodatkih pojavi vodni žig. Če je potrebno akcijski videoposnetek upočasniti, lahko nova funkcija Instant Slow-mo na podlagi gibanja ustvari dodatne kadre in tako nemoteno upočasni akcijske trenutke za bolj podroben pogled.

Da bi bila vsaka fotografija osupljiva v vsakem trenutku, Super HDR razkriva realistične predoglede, še preden pritisnete sprožilec. Čeprav je zajemanje spominov bistvena funkcija telefona, je deljenje spominov s svetom prav tako pomembno. Aplikacije družbenih omrežij tretjih oseb zdaj kar najbolje izkoriščajo Galaxy sistem kamere z umetno inteligenco. Vrhunske funkcije fotoaparata Galaxy S serije se zdaj neposredno povezujejo z mobilnimi aplikacijami, kot je Instagram, v načinu HDR, da se izboljša deljenje na družbenih omrežjih. Ko je treba poiskati fotografijo v Galeriji ali v priljubljeni družbeni aplikaciji, se fotografije prikažejo tudi v Super HDR za bolj realističen razpon svetlosti, barv in kontrasta, in sicer z analizo poudarjenega dela slik.

Najinteligentnejša izkušnja Galaxyja doslej, ki jo poganja vrhunska zmogljivost

Ker umetna inteligenca postaja vse bolj pomemben del vsakdanjega življenja, mora biti zmogljivost odlična, da zadosti zahtevam. Mobilne igre, visokozmogljivo snemanje in urejanje videoposnetkov, preskakovanje med petimi aplikacijami, ko načrtujete potovanje, glede na nalogo Galaxy S24, zagotavlja neverjetno izkušnjo zaradi izboljšav v naboru čipov[16], zaslonu in drugih elementih. Vsak Galaxy S24 Ultra je opremljen z mobilno platformo Snapdragon® 8 Gen 3  Galaxy. Ta nabor čipov, optimiziran posebej za uporabnike Galaxy, prinaša izjemne izboljšave NPU za neverjetno učinkovito obdelavo umetne inteligence. Pri vseh treh modelih Galaxy S24 serije učinkovitost delovanja izboljšujejo tudi prilagodljive frekvence osveževanja 1-120 Hz.

Igre v Galaxy so zaradi izboljšav strojne in programske opreme zmogljivejše. Galaxy S24 Ultra se ponaša z optimalnim sistemom toplotnega nadzora. 1,9-krat večji napredni sistem za hlajenje, izboljšuje temperaturo na površini naprave, hkrati pa povečuje trajno zmogljivost. Sledenje žarkom omogoča realistične slike z vrhunskim učinkom senc in odsevov. S sodelovanjem z vodilnimi partnerji v industriji iger pa Galaxy S24 uporabnikom omogoča, da uživajo v bolj optimiziranih priljubljenih svetovnih mobilnih igrah.

Napredna varnost in zasebnost omogočata izbiro in zaupanje uporabnika

Galaxy S24 serija, ki jo varuje Samsung Knox, obrambna večplastna varnostna platforma, varuje ključne podatke in ščiti pred ranljivostmi s celovito varno strojno opremo, odkrivanjem groženj v realnem času in skupno zaščito.

Vizija Knox Matrix o varni, povezani prihodnosti brez gesel je nadgrajena tudi s prijavnimi ključi. Prijavni ključi omogočajo priročen in varen dostop do registriranih spletnih mest in aplikacij uporabnika v vseh njegovih zaupanja vrednih napravah prek digitalnih potrdil, kar pomaga pri zaščiti pred napadi z lažnimi podatki. Izboljšana zaščita podatkov ponuja celovito šifriranje, ko uporabniki varnostno kopirajo, sinhronizirajo ali obnavljajo svoje podatke s storitvijo Samsung Cloud, kar uporabnikom Galaxy S24 omogoča, da se povežejo z drugimi napravami, pri čemer ostanejo sinhronizirani in varni. To zagotavlja, da je podatke mogoče šifrirati ali dešifrirati samo v uporabnikovih napravah, kar pomeni, da jih ne more videti nihče razen uporabnika, tudi če je strežnik ogrožen ali so podatki o računu ukradeni. Če se izgubi dostop do varne naprave, lahko s kodo za obnovitev preprečite izgubo podatkov. Galaxy S24 je zaščiten tudi z obsežnim seznamom inovativnih funkcij Samsung za varnost in zasebnost, vključno z Knox Vault, nadzorno ploščo za varnost in zasebnost, samodejnim blokiranjem, varnim Wi-Fi, zasebnim deljenjem (Private Share), načinom vzdrževanja in drugim.

Naslednja faza Samsung okoljskega potovanja

Vzpostavitev nove kategorije mobilnih doživetij pomeni tudi preoblikovanje načina oblikovanja in pakiranja tehnologije Galaxy, da bi z manjšimi stroški naredili več za ljudi in planet. Galaxy S24 še naprej povečuje raznolikost recikliranih materialov v napravah Galaxy z uporabo reciklirane plastike, stekla in aluminija za notranje in zunanje komponente

Galaxy S24 je hkrati prva Galaxy S serija, ki je zasnovana iz recikliranega jekla in termoplastičnega poliuretana (TPU). Galaxy S24 Ultra ima v zvočnikih najmanj 40 % recikliranega jekla, v stranskih tipkah in tipkah za glasnost pa je najmanj 10 % recikliranega TPU, ki je bil pred tem predelan. Poleg tega je vsak Galaxy S24 telefon zapakiran v embalažno škatlo, izdelano iz 100-odstotno recikliranega papirnatega materiala.

Galaxy S24 ima certifikat UL ECOLOGO®, njegov ogljični odtis pa je izmerila in preverila organizacija The Carbon Trust.

Natančna tehnologija in eleganca v vsaki podrobnosti

Galaxy S24 Ultra je prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana ki povečuje vzdržljivost in življenjsko dobo naprave. Bistveno tanjše ohišje telefona Galaxy S24 Ultra omogoča boljšo izkušnjo na poti in udobnejši oprijem. Pri telefonih Galaxy S24+ in Galaxy S24 poenostavljena zasnova One-mass izpolnjuje bolj estetske standarde z brezhibno povezavo med zadnjim pokrovom in stranskim okvirjem naprave. Galaxy S24 serija je na voljo v barvnih odtenkih navdihnjenih z zemeljskimi minerali. Pri Galaxy S24 Ultra barve vključujejo: titan sivo, titan črno, titan vijoličasto in titan rumeno. Barve Galaxy S24+ in Galaxy S24 vključujejo: oniks črno, marmorno sivo, kobaltno vijolično in jantarno rumeno.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Telefoni Galaxy S24 serije so od danes, 17. januarja, na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy S24 serije dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite povezavo.

Galaxy S24 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 899 EUR, Galaxy S24+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.149 EUR, Galaxy S24 Ultra pa po priporočeni maloprodajni ceni od 1.449 EUR.

Za več informacij o seriji Galaxy S24 obiščite spletno stran Samsung.