Ledena kava za poletna jutra: “Hot Girl Summer” zajtrk

Ustvarite popolno ledeno kavo kar doma.

Ko se poletje razživi in temperature narastejo, se začne obdobje, ko ledena kava postane nadomestilo zajtrka. Velika večina deklet je a trend oklicalo kar “Hot Girl Summer” zajtrk. To seveda, ni najbolj priporočljivo, vendar nas včasih zjutraj vseeno premami sladek okus ledene kave. Ne glede na to, ali hitiš v službo ali se odpravljaš na plažo, je ta osvežilni napitek popoln za začetek dneva. 

Recept za popolno ledeno kavo:

Sestavine:

– 1 skodelica sveže kuhanega espressa ali močne kave

– 1/2 skodelice mleka po izbiri (mandljevo, kokosovo, kravje ipd.)

– 1-2 čajni žlički vanilij sladkorja

– Velika pest ledu

– Sirupi kot so vanilija, karamel ali čokoladni sirup

Postopek:

1. Priprava kave: Najprej skuhaj močno kavo ali espresso. Če imaš kavni aparat, je espresso najboljša izbira za intenziven okus. Če pa uporabljaš običajno kavo, preprosto skuhaj močno različico.

2. Sladkanje: V vročo kavo dodaj sladkor ali sladilo in premešaj, da se popolnoma raztopi. Po želji lahko dodaš tudi vanilijev ekstrakt ali katerikoli sirup za dodatni okus.

3. Ohlajanje: Pusti, da se kava ohladi na sobno temperaturo, nato pa jo prestavi v hladilnik za približno 15 minut, da se popolnoma ohladi.

4. Priprava: V visok kozarec dodaj veliko pest ledu. Led naj bo dovolj, da napolni kozarec do polovice ali več.

5. Mešanje: Ohlajeno kavo prelij čez led in nato dodaj mleko po izbiri. Po želji lahko uporabiš mešalnik, da vse sestavine dobro zmešaš in ustvariš penasto teksturo.

6. Uživanje: Premešaj in uživaj v svoji ledeni kavi, pripravljeni za “hot girl summer” zajtrk.

Ta ledena kava ni le osvežilna, ampak te tudi napolni z energijo, ki jo potrebuješ za aktiven dan. Ko zadiši po poletju in ko čas postane dragocen, ta ledena kava brez težav lahko nadomesti zajtrk in ti omogoči, da začneš dan sveže in energično. Poletje je čas za uživanje in z ledeno kavo si lahko vedno pripravljena na nove dogodivščine! Vseeno pa ti priporočamo, da ledeno kavo ne piješ čisto na prazen želodec, ampak pred tem zaužiješ uravnoteežen zajtrk. 

Vir fotografij: Pinterest, Instagram