Kam na jesenski izlet?

Deževnemu vremenu navkljub lahko proste konce tedna vseeno izkoristimo za kratke izlete po Sloveniji.

Čeprav se je kopalna sezona na naši obali že zaključila, se še vseeno splača odpraviti na Primorsko in raziskati druge čudovite kotičke, ki jih ponuja. Verjemite, ni jih malo! Zato, da si boste na novo odkrite lokacije lahko zapomnili in jih delili s prijatelji, bodo seveda poskrbeli mobilni telefoni podjetja Samsung. Galaxy A53, A33, A23 in A13 so cenovno dostopni mobilni telefoni z izjemnimi kamerami in vzdržljivo baterijo ter nadvse primerni spremljevalci za jesenska potepanja.

Nekaj idej za izlet po Primorski smo za vas zbrali spodaj. Odločitev o tem, katero destinacijo obiskati najprej, pa prepuščamo vam.

1# Po poteh Krasa

Vsi poznamo legendarne Lipicance, ki se podijo po travnikih z belo ogrado. V bližini kobilarne pa se nahajajo tudi Škocjanske jame, ki vsako leto privabijo ogromno ljudi. Kras se razprostira vse do italijanske meje, kjer najdemo številne zanimive kotičke. Destinacija Miren Kras ponuja številne znamenitosti in je dobitnica zlatega znaka Slovenia Green Destination. Na vrhu Cerja se lahko povzpnete na mogočni Pomnik miru, kjer so na ogled številne razstave, z zadnjega nadstropja pa se odpira čudovit pogled na Vipavsko dolino, od Dolomitov do Julijskih Alp s Triglavom v središču. Destinacija ohranja tudi tradicijo bičarstva, kamnoseštva,  čevljarstva in opekarstva.

2# Ob in nad reko Vipavo

Vipavska dolina se je pred leti znašla na seznamu top destinacij Lonely Planeta. Dolgi vinogradi med katerimi vijuga reka Vipava, na vsaki strani pa dolina obdana s planotama Kras in Trnovska planota. Po dobri hrani in pijači si lahko ogledate izvir Hublja, se povzpnete na Otliško okno, se sprehodite do Svetega Pavla, kjer si lahko ogledate še eno najpomembnejših arheoloških najdišč. Dolina je odlična za pohodništvo in kolesarjenje. Vsako leto pa privablja več obiskovalcev tudi v jesenskem času, ko se turistična visoka sezona drugod zaključuje.

3# Pogled prek vinogradov do morja in Alp

Čudovita Goriška Brda nudijo toskanske razglede, ki spominjajo na filmske prizore. Le, da so ti resnični in še v naši bližini. Z razglednega stolpa v Gonjačah se nam ob lepem vremenu odpre razgled na vse strani. Za navdušence zgodovine je tu Sabotin, ki skriva marsikakšne skrivnosti še iz prve svetovne vojne, za ljubitelje narave pa je vreden ogleda naravni most Krčnik in korita. Z obiskom kmečkega turizma boste razvajali tudi vaše brbončice. Ob prihajajočem martinovem praznovanju pa bo na voljo tudi že letošnje vino.

Škljoc, škljoc

Koliko čudovitih prizorov se vam bo utrnilo na teh izletih? Shranite jih na svoj pametni telefon Samsung A serije. Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G vam bosta v jesen prinesli svežino, z dizajnom in barvami pa navdušili vse okrog vas.

Odpornost na vodo in prah po standardu IP67[1] zagotavlja večjo vzdržljivost in varnost. Ob vodnih pljuskih pa tudi ob padcu v reko se delovanje ne bo poslabšalo, zato bo vaše preživljanje prostega časa ob vodi resnično poletno in brez skrbi. S 16,5 centimetrov (6,5 palcev) velikim zaslonom Galaxy A53 5G in 16,25 centimetrov (6,4 palcev) pri Galaxy A33 5G boste tako posneli čudovite fotografije, hkrati pa si organizirali svoj dan. Z FHD+ tehnologijo bodo vsakodnevne vsebine videti neverjetno ostre, jasne in razločne. Zunanjost je modna, funkcionalna in trajnostna. Tanek okvir naprave ustvarja gladek in eleganten videz, zasnova Ambient Edge pa fotoaparat brezhibno združuje z ohišjem telefona. Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G imata trpežno Corning® Gorilla® Glass 5 in Super AMOLED zaslon.

Zmogljivi bateriji telefona Galaxy A53 5G in A33 5G bosta zdržali do dva dni, kar je dandanes redko, saj pametne telefone uporabljamo praktično neprestano. Načrtujete kampiranje ob reki, kjer ni dostopa do elektrike? Z novim pametnim telefonom je ne boste tako hitro potrebovali. Zadnji trije modeli A serije so opremljeni z baterijo, ki omogoča do dvodnevno delovanje in 25-vatnim super hitro polnjenje.

Iščete ugodnejšo rešitev?

Samsung Galaxy A13 prav tako posname odlične fotografije saj nudi kamere ločljivosti 50 MP (glavna), 5 MP (ultra širokokotna), 2 MP (makro) in 2 MP (globinska). Ultra širokokotna kamera s 123-stopinjskim pogledom vidi svet podobno kot človeško oko in tako omogoča fotografiranje z boljšo perspektivo, z globinsko kamero lahko izpostavite želeni objekt, s sprednjo z 8 MP pa boste resnično dodali še piko na i.

Galaxy A13 5G, je še en izmed članov serije A, cenovno dostopen vsakomur. Ima še večji zaslon kot prva omenjena člana A serije. S kar 16,8 centimetrov (6,6 palcev) brezkončnim V zaslonom ponuja še več prostora za igranje. Dodatne informacije o telefonih in A seriji najdete tukaj.

[1] Temelji na preskusnih pogojih za potopitev v do 1 m sladke vode za največ 30 minut. Ni priporočljivo uporabljati na plažah, v bazenih ali v bližini milne vode. Varen le pred nizkim vodnim pritiskom. V stiku z vodo izperite in osušite napravo.