Kako vzgojiti mirne, osredotočene in sproščene otroke

Si predstavljate, da bi obstajal planet, kjer bi bilo življenje lepše in prijaznejše?

Eden takšnih je planet MALiE, ki so ga odkrili slovenski strokovnjaki s področja spanja in razvoja uma. Prikupni prebivalci novoodkritega planeta otrokom pomagajo do boljšega počutja.

Digitalna platforma MALiE je prostor, kjer skupaj s strokovnjaki na področju spanja, razvoja uma, meditacije in hipnoterapije, ustvarjajo zvočne vsebine, ki pomagajo malim junakom prihodnosti pri izboljšanju spalnih navad, obvladovanju tesnobe in strahu, razumevanju čustev, boljši osredotočenosti, učenju čuječnosti in meditacije ter večji kreativnosti.

Planet MALiE, kjer živijo prikupni živalski liki, je ime dobil v havajskem jeziku in v prevodu pomeni miren oziroma umirjen. Zgodbe novo odkritega planeta so namenjene malim super junakom, da bodo odrasli v mirne, sočutne in kreativne ustvarjalce prihodnosti.

»MALiE niso zgolj pravljice za otroke, ampak skrbno pripravljene vsebine, ki temeljijo na raziskavah ter sodobnih tehnologijah. Ciljno sestavljene vsebine združujejo različne tehnike za umirjanje umskih procesov in osredotočenost. Podprte so z zvoki različnih frekvenc, ki imajo vpliv na delovanje možganskih procesov. MALiE je skupek najsodobnejših znanj in pristopov, ki otrokom pomagajo lažje zaspati in bolje spati, se enostavneje soočati z dnevnimi izzivi, tesnobnimi občutki, izboljšati koncentracijo in razumeti paleto čustev, ki so del odraščanja. Izjemno pa me veseli dejstvo, da otroci MALiE prepoznavajo kot prijeten in varen prostor, kjer navdušeno ugotavljajo, kakšno moč ima njihov um dodaja soustanovitelj Tomaž Bračko, mednarodno certificiran strokovnjak za spanje.

Raziskave kažejo, da duševne stiske otrok in odraslih iz leta v leto zaskrbljujoče naraščajo. Zato je pomembno, da otroci v najzgodnejšem obdobju, v času razvoja možganov, spoznajo tehnike, ki jim pomagajo pri razumevanju in izražanju čustev ter se na ta način naučijo kritičnih socialno-čustvenih veščin. Opolnomočenje z znanji, ki jih pridobijo na njim ljub in primeren način, je najboljša življenjska popotnica, ki jo lahko starši podarijo svojim otrokom.

Junake tega pravljičnega sveta pestijo podobne težave in izzivi kot vse odraščujoče otroke. Prikupni liki, s pomočjo zgodb, lastnih izkušenj in različnih tehnik, otrokom pomagajo k takojšnjemu boljšemu počutju. Otroci dobijo nove virtualne »prijatelje«, ki jim pomagajo pri premagovanju različnih življenjskih izzivov. Starši pa na planetu MALiE najdejo sodobnega pomočnika, s katerim otrokom podarijo neprecenljivo znanje s področja razvoja uma, ki jim bo koristilo vse življenje. Ker gre za spletno platformo pa je strah, da bi otroci uporabljali pametne naprave odveč, saj vse temelji izključno na zvočnih posnetkih. Otrok ob uporabi ne gleda v zaslon, ampak na različne zanimive in kreativne načine sodeluje v mentalnih in ustvarjalnih procesih.

»Skozi lastne izkušnje ter delo s klienti, tako doma kot v tujini na področju hipnoterapije in čuječnosti, ugotavljam, da bi mnogo težav v odraslem življenju enostavneje odpravili ali se z njimi celo ne bi srečali, če bi se kot otroci naučili tehnik in načinov, kako izboljšati kognitivne in vedenjske odzive na situacije, ki se dogajajo v življenju. Učenje osnov čuječnosti in meditacije v zgodnjem obdobju življenja je najdragocenejša veščina, ki bi se je moral naučiti vsak otrok v času odraščanja, saj s tem bistveno pripomoremo k reševanju težav prekomernega stresa in tesnobe,« razmišlja Brigita Bračko, hipnoterapevtka in učiteljica joge ter čuječnosti.

Program MALiE je primeren za otroke do 10. leta starosti. Novorojenčki uživajo v skrbno izbranih zvokih narave in zvočnih frekvencah, ki dokazano ugodno vplivajo na razvoj njihovih možganov ter jim pomagajo zaspati. Starejši otroci pa z dosledno uporabo naredijo prve korake na poti čuječnega življenja in se spoznajo z meditacijo na prijeten in njim razumljiv način. Nova znanja najmlajšim pomagajo tako v zasebnem življenju kot v vrtcu ali v šoli. Enostavneje prepoznavajo kaj se dogaja z njihovimi občutki, lažje razumejo čustva in se naučijo, kako jih na primeren način izraziti. Z rednim poslušanjem vsebin povečajo koncentracijo, zmanjšajo občutke tesnobe in strahov. Zvočne zgodbe MALiE junakov, ki so dostopne na povezavi: https://malie.fun/ bodo vaše otroke vsak dan zazibale v prijeten spanec. »Ker je okrepčilen spanec ključen za otrokov razvoj in dobro dnevno počutje, smo prav zvočnim zgodbam za spanje namenili veliko pozornosti. Izkušnje kažejo, da je večerna umiritev misli in njihovo preusmerjanje na pozitivne stvari, ključna za dobro spanje. Slednje je izjemnega pomena v otrokovem razvoju, saj ravno v času spanja možgani utrdijo vsa znanja, ki so jih otroci pridobili tekom dneva,« še dodaja Tomaž Bračko.

Vizija in cilj ustvarjalcev planeta MALiE je, da ustvarjajo vsebine za otroke, ki temeljijo na strokovnih raziskavah in najnovejših dognanjih s področja psihologije otrok. Otroci pa z uporabo vsebin odraščajo v čustveno in mentalno opolnomočene ustvarjalce sveta prihodnosti.

Planet MALiE je poln različnih zvočnih vsebin, ki se mesečno nadgrajujejo. Poleg vsebin za otroke pa niso pozabili niti na starše. Vsi naročniki vsebin so deležni rednih spletnih srečanj v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki s področja razvoja otrok, psihologije, delovanja uma, joge in meditacije ter spanja. S tem imajo tudi starši možnost poglobljenega raziskovanja vsebin in lastnega doprinosa k obravnavanju tem, ki jih zanimajo.

Več informacij in brezplačna spletna registracija, kjer imate dostop do vsebin je na voljo na: https://malie.fun/.

Planetu MALiE lahko sledite tudi na omrežjih:

Facebook: https://www.facebook.com/svet.malie

Instagram: https://www.instagram.com/malie.fun/