Kako v treh korakih do pospravljenega stanovanja v letu 2020?

Zelo preprosto.

Nič ni bolj prijetno, kot vstopiti v urejeno, pospravljeno stanovanje. Velikokrat se marsikdo med nami ujame v začaran krog hitenja, odlaganja stvari vsepovsod, pri čemer si govorimo, da bomo pospravili kasneje. Vse to pa vodi v nered. Da vaš dom ne bo pospravljen in urejen le tri dni po čiščenju, preizkusite tri preproste korake za vzdrževanje urejenega domovanja.

1. Zloščite lijak in sproti pospravljajte posodo
Prazen in svetleč lijak vpliva na pozitivno podobo celotne kuhinje in hiše. Po vsaki uporabi lijak obrišite, po čiščenju posode pa umijte ter zbrišite do suhega. Zelo preprost korak, ki vam bo po pospravljanju posode vzel največ dve minuti časa, vaša kuhinja pa bo čudovit, čist prostor.

2. Določite prostor za odlaganje stvari
Vsi imamo doma odlagalno površino za čevlje, pošto, ključe in ostale drobnarije, ki prehitro postane nakopičena z vsem mogočim, kar nas vse prej kot veseli. Rešitev za to je, da se odločite kam boste po novem pomembne predmete, ki jih dnevno uporabljate, odlagali, nato pa si priskrbite lepo košaro, pladenj ali predalnik. Če imate takšnih predmetov veliko, si shranjevalnik stvari postavite na omarico pri vhodnih vratih, na pult v kuhinji, na mizico v dnevni sobi in na nočno omarico. Odvisno za kaj stvari uporabljate. Prostor bo lepši in bolj urejen, vi pa boste vedeli kje so vaše stvari.

3. Poskrbite za prazne talne in sedalne površine
Ste že kdaj slišali koga reči, da je hiša čista, ko so tla čista? Drži kot pribito. S tem pa ne mislimo le na čiščenje talnih površin, ampak na odlaganje različnih stvari po tleh, kot so torbe, knjige, rože, oblačila… Na tleh imejte čim manj stvari, tako bo prostor deloval urejeno in večje. Seveda te stvari pospravite, če jih boste dali na stol ali kavč, ne boste rešili ničesar.

Foto: Pinterest