INmusic: Izjemni glasbeniki se bodo na odru zvrstili v treh dneh

Vas zanima, kdo vse prihaja v Zagreb? Med drugim bo tam tudi hollywoodski zvezdnik.

Prihodnje leto se bo v Zagrebu ponovno odvijal INmusic festival, ki bo doživel 16. izdajo. Organizatorji so razkrili, da bo med nastopajočimi tudi skupina Dogstar, ki jo je ustanovil v 90. letih in je znana predvsem po tem, da v njej bas kitaro igra priljubljeni hollywoodski zvezdnik Keanu Reeves.

Skupina, katere člani poleg Reevesa vključujejo še pevca Bret Domrosea in bobnarja Roberta Mailhousa, je leta 2002 prenehala nastopati, a so se med pandemijo koronavirusa znova združili in začeli ustvarjati glasbo. Navdušili so na glasbenem festivalu v kalifornijski dolini Napa maja letos ter oktobra izdali nov album, ki vsebuje skladbe, ustvarjene med pandemičnim obdobjem.

INmusic festival se tako po enoletnem premoru vrača, saj ga letos zaradi posledic pandemije, vojne v Ukrajini, inflacije in splošne negotovosti niso organizirali. Poleg skupine Dogstar so med napovedanimi nastopajočimi že tudi The National, The Smashing Pumpkins, Hozier, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods in Paolo Nutini.